Meklēt


Meklēt


Jautājums un atbildes

Klāvs

21 Apr 2024

Aukstā ūdens spiediens

(Ūdensapgāde)

Labdien, dzīvoklī daudzdzīvokļu mājas 5.stāvā ir nepietiekams aukstā ūdens spiediens. (Karstajam ir pietiekams). RNP problēma zināma, tiek mainīti sadales stāvvadi pagrabā, bet stāvvadus manā kāpņutelpā mainīs labi, ja 2025.gadā. Domāju par alternatīvu risinājumu ar spiedkameru/hidroforu, tikai nesaprotu, kāda apjoma man vajadzīgs. Mēneša aukstā ūdens patēriņš ir max.3 kubi. Vai varētu man ieteikt pareizo risinājumu? Varbūt man jārēķinās ar vēl papildus lietām? Un kādas būtu aptuvenās izmaksas? Paldies jau iepriekš.

Akvedukts

22 Apr 2024

Aukstā ūdens spiediens

Nepietiekams spiediens var būt divu iemeslu dēļ un risinājumi katrā atsevišķā gadījumā arī var būt vairāki, tādēļ vienu konkrētu ieteikumu sniegt nevarēsim.
Spiediens var nebūt tādēļ, ka uz ēku padotais ūdens nav pietiekamā daudzumā, lai nodrošinātu visu patērētāju vajadzību. Ja šādā gadījumā uzstāda spiedienu paaugstinošu sūkni, labāku situāciju iegūt nevarēs. Ja pienākošā ūdens apjoms ir pietiekams un vaina patiešām ir tikai nepietiekams spiediens, tad pietiktu ar spiedienu paaugstinoša sūkņa uzstādīšanu. Atšķirt vienu gadījumo no otra ir sarežģīti, tas ir plašākas izpētes jautājums. Ja spiediens pazūd tajā laikā, kad ēkā varētu but lielākais ūdens patēriņš (darba dienu rīti, svētdienu vakari), bet pārējā laikā spiediens ir pietiekams, tad, visdrīzāk, nav pietiekams pienākošā ūdens daudzums. Ja spiediens nav visu laiku, tad lielāka varbūtība ir, ka sistēmā nav pietiekams spiediens. Taču arī šie ir vispārēji pieņēmumi un situācijas var būt dažādas.
Drošākais risinājums, kas dos garantētu rezultātu jebkurai no situācijām, būtu uzstādīt uzkrājēju (tvertni, kurā izkrātos ūdens noteiktā daudzumā) un aiz šīs uzkrājēja izvietot spiedienu paaugstinošu sūkni. Uzkrājēja tvertnes tilpumu un spiediena paaugstinšānas sūkņa risinājumu var ieteikt Akvedukts serviss speciālisti, tālrunis konsultācijām: Artūrs, 29217924

Turpini diskusiju

Atbildēt: Klāvs

Datums: 21 Apr 2024

 

Ievadiet zemāk šeit redzamo kodu


Tēmas un atbildes no:

akvedukts   - Akvedukts

Autorizēts lietotājs - Reģistrēts "Akvedukts" klients

Viesis - Nereģistrēts apmeklētājs