Nepārstāvu Akveduktu, bet man bija precīzi šāda situācija. Kombinētais 200 litru boileris (poļu ELEKTROMET ražojums) ar 6 bar drošības vārstu, kas pil, pie kam instrukcijā ražotājs aprakstījis, ka tas ir NORMĀLI. No fizikas viedokļa protams, jo tik liela tilpuma boilerī pie aukstā ūdens spiediena 3 bāri, siltā ūdens spiediens pie 60 grādiem kāpj pāri par 5 bāriem. Es ieliku otru manometru arī boilerī, tāpēc vēroju, kas notiek.
Man nelikās pieņemama šāda doma, ka vārsts pil. Es pievienoju boilerim 12 litru izplešanās trauku (spiedkatlu), kuram pretspiedienu iepumpēju 3 bāri. Rezultātā boilerī spiediens nekāpj augstāk par 3 bāriem (ūkņa izslēgšanās spiediens). Uzreiz saku - izplešanās trauka tilpumu nerēķināju, man vienkārši bija viens rezervē, eksperimentāli pārliecinājos, ka der. Iespējams, pietiek ar mazāku trauku.
Principā jau boilerim konstruktīvi vajadzētu augšpusē veidoties gaisa spilvenam, kurš kalpo kā iekšējais "izplešanās trauks", tomēr manā gadījumā tas īsto labi nedarbojās. Toties ārējais izplešanās trauks atrisināja šo problēmu lieliski.
Akvedukta vīri varētu sniegt profesionālāku padomu :)