Search


Search


Question and answers

Roberts

02 Apr 2019

Caurules

(Kanalizācija / drenāža)

Labdien! Divi dīķi. Augstuma starpība 1,5-1,8m. Attālums apm.35m. Plānots uzbūvēt meniķi (regulējamas slūžas), lai būtu iespēja augstāko dīķi reizēm nolaist un iztīrīt. Starp dīķiem jau ir izrakts kanāls.
Jautājums: kāda diametra caurule būtu jāpielieto, ja nolaišanas laiks nav būtisks? Manis izskatītie varianti 160mm un 200mm. Kanāls tiks aizbērts pēc cauruļu ievietošanas. Kanāla dziļums ir apm. 2,5m. Kādas caurules nepieciešamas, ja tur ikdienā tanki pāri nebraukās. Izskatītie varianti: gludās caurules SN2 ar biezumu 3,2 mm, SN4 ar biezumu 4,0 mm vai SN8 ar biezumu 4,7 mm(tas uz 160 mm cauruli). Bet varbūt ir vajadzīga gofrētā divdaļīgā caurule ar SN8 parametriem?

Akvedukts

03 Apr 2019

Caurules

Ja nolaišanas laiks nav būtisks, tad arī caurules diametrs nav būtisks. Ja uzstādīšanas vietā ir maza satiksme vai tādas nav vispār, tad atkarībā no paredzētā iebūves dziļuma izvēlas SN4 (iebūvei no 0,8 - 6,0 m dziļumā) vai SN8 (iebūvei seklāk kā 0,8 m [bet ne mazāk kā 0,4 m no caurules virsas] un dziļāk kā 6,0 m).
Caurules tipa izvēle atkarīga no uzstādīšanas/ekspluatācijas apstākļiem un ņemot vērā materiāla, no kā izgatavots cauruļvads, tehniskās īpašības.

Continue the discussion

Reply to: Roberts

Date: 02 Apr 2019

 

Please enter the shown security code below


Topics and responses by:

akvedukts   - Akvedukts

Authorized user - A registered customer of "Akvedukts"

Guest - A non-registered visitor