Search


Search


Question and answers

Zane

30 Sep 2019

Ūdenssūknis

(Ūdensapgāde)

Labdien. Privātmājā laukos ar ūdenssūkni no akas sūknējam ūdeni krānā un vannasistabai. Meistari,kas taisīja, ieteica sūkni likt mājā. Agrāk sapakots stāvēja koridorā, kur vēss. pie lieliem mīnusiem sala ciet. Šogad sataisījām vannasistabu un sūkni ielikām tur, bet pašlaik,kad kurinam ar apkures krāsni to telpu. tas sūknis sāk norasot,veidojas kondensāts un grīda slapja. Ko darīt? Bija auksts, bija slikti,tagad silts arī slikti... Jo ūdeni iepumpē aukstu,telpa ir silta,līdz ar to veidojas. Bet kā civilizēti savādāk dzīvot laukos bez šīm visām problēmām? Sūknē arī,kā nolaiž podā ūdeni,tā sūknis ieslēdzas,varētu padomāt,ka tur 10l nolaižam. Agrāk tik bieži nesledzās. Varbūt ir kāda iespēja kā novērst to slapjumu?

Akvedukts

01 Oct 2019

Ūdenssūknis

Kondensāta veidošanās iemesls jau aprakstīts pašā jautājumā.
1. Ja nav iespējams sūkni pārvietot uz telpu, kurā mazāk veidotos kondensāts, tad piemērojami pasākumi, kas samazina kondensāta rašanos un tā radītās sekas. Kā risinājumu piedāvājam uz grīdas novietot gumijota materiāla paliktni ar uzlocītām maliņām (nopērkams saimniecības preču veikalos, piemēram, IKEA), uz tā uzliek sūkni. Sakrājušos kondensātu savāc ar lupatu vai citiem piemērotiem palīglīdzekļiem. Sūkņa korpuss, pienākošais sūcvads un aizejošais spiedvads jānoklāj ar pretkondensāta materiālu. Motoru un motora ventilatoru nedrīkst pārklāt.
2. Sūknis slēdzas iekšā un ārā pie katras krāna atvēršanas, ja spiedkatlā ir nepietiekošs gaisa pretspiediens. Sūkņa spiedkatlā jāpārbauda gaisa spiediens. Tam jābūt ap 1,5 bāriem.

Uzmanību! Gaisa spiedienam spiedkatlā ir jābūt par 0,2 bāriemmazākam nekā iestādītajam sūkņa spiedienam, pie kura tas ieslēdzas (piemēram, ja sūknis ieslēdzas pie spiediena - 2,1 bāri, tad spiedkatlā jābūt ap 1,9 bāriem lielam spiedienam). Ja gaisa spiediens spiedkatlā nesaskan ar augstāk minētajiem nosacījumiem, tad gaiss vai nu jāizlaiž, vai arī jāiepumpē ar automobiļu riepu sūkni caur gaisa ventili.

 

Continue the discussion

Reply to: Zane

Date: 30 Sep 2019

 

Please enter the shown security code below


Topics and responses by:

akvedukts   - Akvedukts

Authorized user - A registered customer of "Akvedukts"

Guest - A non-registered visitor