Search


Search


Question and answers

Arnis

17 Jan 2020

ūdens spiediena palielināšana vienstāva privātmājā

(Ūdensapgāde)

Labdien! Man ir privātmāja ar paša dziļurbumu kurā ir uzstādīts ežektorsūknis HWW AP 2800 N20, spiedienu šeit vairāk palielināt nevar. Gribēju palielināt spiedienu mājā. Kā to labāk izdarīt. Ar cieņu Arnis.

Akvedukts

17 Jan 2020

ūdens spiediena palielināšana vienstāva privātmājā

Ežektorsūknis HWW AP 2800 N20 tiek pielietots, kad ūdens uzsūkšanas līmenis ir zemāks par 8 metriem. Ežektorsūnkis ir samērā neekonomisks, jo viena trešdaļa no paceltā ūdens tiek spiesta atpakaļ urbumā ežektora darbināšanai. Teorētiski minētais sūknis var pacelt ūdeni pat no 30 metriem, taču ūdens padeve šajā gadījumā ir pavisam niecīga un arī spiediens mazs. Sakarā ar to, ka šodien ir pieejams ļoti plašs dziļurbuma sūkņu klāsts, no ežektorsūkņiem pakāpeniski atsakās to sarežģītās montāžas, apkalpošanas un neekonomiskuma dēļ. Alternatīva šajā gadījumā ir dziļurbuma sūknis. Dziļurbuma sūkni ievieto 5-6 metrus zem dinamiskā līmeņa un tā ražīgums nedrīkst pārsniegt urbuma ražīgumu. Iepriekš minētie dati ir atrodami dziļurbuma pasē.

Arnis

20 Jan 2020

ūdens spiediena palielināšana vienstāva privātmājā

Turpinu iesākto. Ežektorsūkni HWW AP 2800 N20 nav iespējams nomainīt ar citu jo 14 m. dziļumā urbums no 100mm samazinās un tālāk urbums ir dolomītā bez ārējās caurules. Kā palielināt spiedienu mājā?

Akvedukts

20 Jan 2020

ūdens spiediena palielināšana vienstāva privātmājā

Ir vairāki varianti:
1. Starp ežektorsūkni un patērētājiem ievieto papildus ūdens rezervuāru. Ūdens spiediena paaugstināšanas sūknis ņem ūdeni no rezervuāra un padod patērētājiem. Ūdens rezervuāra tilpumam jābūt tādam, lai “pīķa” stundā ūdens pietiktu un paliktu vēl rezerve.
2. Izveidot jaunu dziļurbumu.

Continue the discussion

Reply to: Arnis

Date: 17 Jan 2020

 

Please enter the shown security code below


Topics and responses by:

akvedukts   - Akvedukts

Authorized user - A registered customer of "Akvedukts"

Guest - A non-registered visitor