Search


Search


Question and answers

Ingus

02 Jul 2020

Benzīna ūdens sūknis

(Dārzs)

Labdien, vēlos no visai seklas upītes ņemt ūdeni dārza laistīšanai vai vismaz uzkrāšanai mucās. Attālums aptuveni 170m un augstums ap 10 m. Vai jums ir kāds benzīna ūdens sūknis, kas tam būtu piemērots? Tā kā sausākā periodā upīte ir visai sekla, cik bīstami ir sūknim, ja tiek ierauts arī kāds smilšu grauds?

Akvedukts

02 Jul 2020

Benzīna ūdens sūknis

Ņemot vērā lielo ūdens padeves attālumu, svarīgi izvēlēties atbilstošu padeves caurules diametru un veikt tā rūpīgu uzstādīšanu. Caurules iekšējam diametram nevajadzētu būt mazākam par 36mm un tam jābūt nemainīgam (nedrīkst izmantot šļūteni, kas var periodiski mainīt šķērsgriezumu, veidojot sašaurinājumus). Pareizāk būtu izmantot polietilēna cauruli ar ārējo diametru 40mm. Cauruļvads jāuzstāda ar vienmērīgu slīpumu. Sūknim jābūt ar darba spiedienu vismaz 35m (3.5 bar). Sūknis Honda WX15 (kods 110852) atbilst vajadzībai uzpildīt rezervuāru un veikt arī nelielus laistīšanas darbus, ja ūdens jānogādā norādītajā attālumā un līnija izbūvēta atbilstoši aprakstam.

Ingus

02 Jul 2020

Benzīna ūdens sūknis

Vai, piemēram, izvēloties WX 10 ar collīgo cauruli visā garumā un diviem savienojumiem, ūdens vispār tik tālu varētu neaiziet vai tikai spiediens caurules galā būs neliels? Es tā sapratu, ka viens vertikālais cēluma metrs atbilst 10 horizontāliem. Tātad 36-10=26m 26*10=260 m. Pēc šāda aprēķina sanāk vēl paliela rezerve, jo man nepieciešami 170m. Kāds koeficients vēl papildus ir jāizmanto atkarībā no caurules diametra?

Akvedukts

02 Jul 2020

Benzīna ūdens sūknis

Spiediena zudumus cauruļvados var aprēķināt pēc Darsī-Veisbaha (Darcy-Weisbach), vai Hazena-Villiamsa (Hazen-Williams) metodēm, kas atrodamas internetā.

Continue the discussion

Reply to: Ingus

Date: 02 Jul 2020

 

Please enter the shown security code below


Topics and responses by:

akvedukts   - Akvedukts

Authorized user - A registered customer of "Akvedukts"

Guest - A non-registered visitor