Search


Search


Question and answers

Ojārs

28 Jul 2020

Ūdenssūkņa darbība

(Ūdensapgāde)

Labdien!
Vēlos uzzināt, kas par vainu ūdens sūknim t.i.p. modelim. Sūknis ilgi sūknē ūdeni un neatsedzās, citreiz pēc sūknēšanas tas atslēdzās. kas varētu būt pie vainas un kā es pats varētu novērst vainu. Vai arī sūknis jānodod uz remontu. Cik apmēram tas var izmaksāt. Būšu pateicīgs par atbildi.

Akvedukts

28 Jul 2020

Ūdenssūkņa darbība

Vajadzētu papildus informāciju:
1) tajos gadījumos, kad sūknis tomēr atslēdzas - vai tas pēc īsa mirkļa atkal pats no sevis ieslēdzas, vai arī nākamā ieslēgšanās notiek tikai pēc ūdens krāna atvēršanas?
2) kādu spiedienu uzrāda manometrs brīdī, kad sūknis ilgstoši neizslēdzas?
3) kāds tieši ir sūkņa modelis, vai tā jauda kW?

Ojārs

28 Jul 2020

Ūdenssūkņa darbība

Papildus info: 1.nākamā ieslēgšanās notiek tikai pēc ūdens krāna atvēršanas,
2. spiedienu uzrāda manometrs brīdī, kad sūknis darbojās 4 atm., bet kad sūknis izslēdzās monometrs spiedienu rāda 3 atm.
3. sūkņa modelis HWW 1200/25, 1.200watti.

Akvedukts

28 Jul 2020

Ūdenssūkņa darbība

Pēc sniegtās informācijas ir skaidrs, ka problēma nav ar ūdensvadu vai pašu sūkni, bet ar spiediena releja iestatījumu izmaiņām. Nepieciešams samazināt sūkņa izslēgšanās spiedienu - apraksts darbībām ir sūkņa lietošanas instrukcijā 9.nodaļā. Instrukciju var lejupielādēt arī šeit

Ojārs

18 Aug 2020

Ūdenssūkņa darbība

Labdien!

Akvedukts veikalā Balvos nopirku jaunu ūdens sūkni (sūkņa modelis HWW 1200/25, 1.200 watti), jau trešajā dienā sākās problēmas ar jauno sūkni. Sūknis sāka neatslēgties, ūdeni sūknē un spiediens krānā labs, manometrs rāda 3 atm. , bet neatslēdzās. Paregulējos lielo skrūvi uz 3,5atm. sūknis šajā pozīcijā atslēdzās un darbojās nevainojami tikai uz diennakti. Šoreiz sūknis pēc lielās skrūves regulēšanas atslēdzās un darbojās nevainojami pie 3,2 atm un tikai uz divām diennaktīm. Atkal sākās regulēšana un atslēdzās un darbojās jau pie 4,3 atm. uz diennakti, nākošajā reize tad pēc regulēšanas atslēdzās un darbojās pie 3 atm. uz diennakti. Kāpēc ir tik lielas problēmas ar jaunu nopirktu sūkni? Kas par iemeslu tādai sūkņa darbībai? Vai var samainīt pret citu jauno sūkni vai nodot labošanai, noteikti vajadzīga releja maiņa? Gribu piebilst ka pirmās diennaktis sūknis darbojās labi.

Akvedukts

18 Aug 2020

Ūdenssūkņa darbība

Aprakstītā situācija liecina par spiediena releja problēmu. Ja nav iespējams veikt spiediena releja iestatījumus, iespējams, spiediena relejam ir kāda mehāniska vaina un tas jānomaina. Sūkņa nomaiņa nav nepieciešama, jo tas darbojas. Lūdzam vērsties Balvu veikalā releja nomaiņas jautājumā vai sūkān nodošanai remontā, lai veiktu sūkņa diagnostiku un releja nomaiņu.

Andrejs

04 Jun 2023

Ūdenssūkņa darbība

Labdien! Nopirku ūdens sūknim jaunu releju. Pieslēdzu,bet sūknis neizslēdzas. Spiediens katlā 1,2 var. Apakšējais 1 var. Kāpēc tā ir? Kas var būt par problēmu?

Akvedukts

04 Jun 2023

Ūdenssūkņa darbība

Spiedienam spiedtvertnē jābūt 0,2bar zemākam nekā releja ieslēgšanās spiedienam.
Par spiediena releja regulāciju vairāk informācijas šeit:
https://www.akvedukts.lv/lv/informacija/par-udens-sukniem/spiediena-releja-regulesana
Par spiedtvertnes pretspiediema pārbaudi:
https://www.akvedukts.lv/lv/informacija/spiedtvertne-hidrofors/pretspiediens

Continue the discussion

Reply to: Ojārs

Date: 28 Jul 2020

 

Please enter the shown security code below


Topics and responses by:

akvedukts   - Akvedukts

Authorized user - A registered customer of "Akvedukts"

Guest - A non-registered visitor