Search


Search


Question and answers

Andis

04 Oct 2020

Sūknis un spiedkatls

(Ūdensapgāde)

Sveiki, ir neskaidrība ,ELBA AFH-CE 80 L membranai bija pazudis spiediens, izlaidu , cik varēju ūdeni, sūkņa manometrs rādīja 0, tad piepumpēju membrānu 1,5 bar, no sistēmas izlija daļa no palikušā ūdens. Pielēdzot sūkni, tas uzpumpēja līdz 3 bar, pēc tam ieslēdzas pie 1,5 bar.
Jautājums- līdz cik var uzregulēt maksimalo spiedienu ? Apakšējais , cik saprotu, jānoregulē uz 1,7 bar, pareizi? (ja gaisa spiediens 1,5 bar)

Andis

04 Oct 2020

Sūknis un spiedkatls

Vēl piebilstu, ka uz spiedkatla piemontētais manometrs nemainīgi rāda 1,8 bar (ne uz ventiļa, bet uz paša spiedkatla) , nekustas ne uz augšu, ne leju. Vai tas ir normali?

Akvedukts

05 Oct 2020

Sūknis un spiedkatls

Maksimālo spiedienu lietderīgi ieregulēt tādu, ko ar vajadzīgo plūsmu spēj nodrošināt ūdens sūknis, taču ne lielāku, kāds nepieciešams sistēmas darbības nodrošināšanai. Ja Jums nepieciešams, lai izslēgšanās spiediens ir lielāks nekā iestatītie 3bar, to var paaugstināt, ja sūkņa jauda to atļauj. Ja paaugstināsiet izslēgšanās spiedienu vairāk nekā sūknis spēj sasniegt, sūknis strādās nepārtraukti un neslēgsies laukā. Starpībai starp ieslēgšanās un izslēgšanās spiedienu (delta) jābūt ~ 1 bar. Ja paaugstiniet izslēgšanās spiedienu, par delta vērtību paaugstināsies arī ieslēgšanās spiediens, līdz ar to, jāmaina arī spiedtvertnes pretspiediens (0.2 bar zemāks nekā ieslēgšanās spiediens). Tātad - apakšējo spiedienu ieregulēt nevar - var ieregulēt augšējo spiedienu un deltu - jeb starpību starp ieslēgšanās un izslēgšanās spiedienu. Gaisa spiedienu spiedtvertnē (pretspiedienu) aprēķina no iepriekš uzskaitītajiem parametriem:
maksimālais spiediens - delta = izslēgšanās spiediens
izslēgšanās spiediens - 0.2 bar = pretspiediens
Par otro komentāru - ja spiediena izmaiņas notiek, bet manometrs rādījumu nemaina, visticamāk manometrs nobloķējies (iekļuvuši gruži), vai sabojājies mehāniski. Ja nepieciešams, manometrs jānomaina.

Continue the discussion

Reply to: Andis

Date: 04 Oct 2020

 

Please enter the shown security code below


Topics and responses by:

akvedukts   - Akvedukts

Authorized user - A registered customer of "Akvedukts"

Guest - A non-registered visitor