Search


Search


Question and answers

Jānis

01 Dec 2021

Dziļurbums

(Ūdensapgāde)

Sveiki.

Vēlos konsultāciju, padomu - no mājas 25m attālumā ir urbums (60m dziļums), sūkņa datus nepateikšu uzstādīja gadu atpakaļ par aptuveni 200-300eiro. Tik tālu viss labi, vēlos izbūvēt no urbuma 100m tālu papildus ūdens pievadu 32 dieametra cauruli dārzam(dārza laistīšanai 0.7ha), cik reāls būs pienākošais spiediens, vai šāda ideja ir garām, vai tomēŗ nē? spiedkatls ir 60l, plānots pāriet uz 80l, bet vai tas ko līdzēs, jeb kādi būtu citi ieteikumi..?!

Akvedukts

01 Dec 2021

Dziļurbums

Spiediens caurules beigās = spiediens caurules sākumā mīnus spiediena zudumi. Spiediena zudumus var aprēķināt, ja ir zināmi caurules diametrs (32mm) un plūsma, kas pa šo cauruli plūdīs (nav zināma).

Piemēram, ja PE 32mm caurules galā patēriņš būs 30 l/min, tad uz 100m spiediena zudumi būs ~ 0.6 bar. Ja patēriņš būs 60 l/min, tad spiediena zudumi uz 100m būs ~ 2 bar.

Jāmēra spiediens kāds ir pieslēguma punktā pie esošās sistēmas un tad var noteikt kāds spiediens būs padeves līnijas beigās. Jāņem vērā, ka spiediens mainīsies atkarībā no ēkas patēriņa. Nezinot sūkņa datus, nav zināms, vai sūknis spēs nodrošināt vienlaicīgi gan ēkas, gan laistīšanas patēriņu.

Spiedtvertnes izmērs spiedienu sistēmā nepalielina un nesamazina.

Laistāmās teritorijas izmērs arī spiedienu neietekmēs, jo to var laistīt ar vienu laistītāju, kura patēriņš ir, piemēram, 10 l/min un vienlaicīgi ar 5 šādiem laistītājiem, tad patēriņš (un līdz ar to arī plūsma cauruļvadā) būs jau 50 l/min.

Varam apgalvot, ka ūdens uz caurules otru galu tiks nogādāts, taču cik daudz un ar kādu spiedienu - nav zināms, jo nav pietiekami daudz informācijas aprēķinam.

Continue the discussion

Reply to: Jānis

Date: 01 Dec 2021

 

Please enter the shown security code below


Topics and responses by:

akvedukts   - Akvedukts

Authorized user - A registered customer of "Akvedukts"

Guest - A non-registered visitor