Search


Search


Question and answers

Andris

28 Feb 2023

Udens sūkņa veiktspēja

(Ūdensapgāde)

Labdien, vēlējos pajautāt, ir doma ievilkt ūdeni no akas iekšā mājā, aka atrodas 18m no mājas, dziļums +/- 9 m, vai ūdens sūknis ar hidroforu būs pietiekami spējīgs ūdeni nogādāt līdz mājai, gribētos sūkni uzstādīt mājas pagrabstāvā. Ūdens apgāde būs nepieciešama tikai mājas 1. stāvam.

Akvedukts

28 Feb 2023

Udens sūkņa veiktspēja

Centrbēdzes ūdens sūknis teorētiski var uzsūkt ūdeni 9m augstumā, taču papildus jānoņem nost spiediena zudumi, kas rodas cauruļvadā, pretvārstā un cauruļvadu pārējās un sašaurinājumos. Lai precīzi atbildētu uz Jūsu jautājumu, jāzina precīzs augstums starp sūkni un ūdens līmeni akā. Ja ūdens līmenis akā ir +/- 9m, tad ar centrbēdzes sūkni ūdeni no 18m attāluma uzsūkt neizdosies. Ja akas dziļums ir +/- 9m, tad jāzina, kāds ir zemākais iespējamais ūdens līmenis un kāds no tā ir vertikālais attālums līdz sūkņa korpusam.

Andris

28 Feb 2023

Udens sūkņa veiktspēja

a kāds varētu būt risinājums, izbūvēt blakus akai sūkņa staciju? un tad no tās izvadīt ūdens caurules uz mājas pagrabu, bet vai arī tad būs pietakams ūdens spiediens uz māju?

Akvedukts

28 Feb 2023

Udens sūkņa veiktspēja

Spiest sūknim vienmēr ir vieglāk nekā uzsūkt (ierobežo tikai sūkņa jauda). Ja ūdens ir zemu akā, tad m';edz darīt tā, ka sūkņa daļu uzstāda akā uz plauktiņa (iespējami tuvu ūdenim, taču drošā vietā, lai tas neapplūst), bet spiedtvertni un automātoiku uzstāda mājā. lai nebūtu lieku spiediena zudumu, no sūkņa līdz mājai liek 32mm (ārējais diametrs) cauruļvadu.

Andris

28 Feb 2023

Udens sūkņa veiktspēja

Aka ir vienmēr ļoti pilna, tagad kad kūst sniegs ūdens līmenis iekšā ir droši varu teikt ka līdz ar zemes līmeni, vasarā nekad nenokrīt zemāk par metru no zemes līmeņa, likt uz plauktiņa bail, jo akas virsezmes daļa nav siltināta un ziemā sūknis sasals. Bet ja izvēlās pietiekami vienu no jaudīgākajiem sūkņiem vai tad arī tad būtu problēmas, ja tomēr visu liktu pagrabstāvā?

Akvedukts

28 Feb 2023

Udens sūkņa veiktspēja

Lai precīzi atbildētu uz Jūsu jautājumu, jāzina precīzs augstums starp sūkni un ūdens līmeni akā.

Continue the discussion

Reply to: Andris

Date: 28 Feb 2023

 

Please enter the shown security code below


Topics and responses by:

akvedukts   - Akvedukts

Authorized user - A registered customer of "Akvedukts"

Guest - A non-registered visitor