Поиск


Поиск


Вопрос и ответы

Jānis

08 Apr 2019

Ūdens sūkņi ar hidraforu

(Serviss)

Sveiki problēmu risināšanā vajadzētu noskaidrot kāpēc suknis nespēj uzpildīt spiedienu tikko ieslēdz līdz 1 bar tiek un apstājas manometrs bet suknis darbojas

Akvedukts

08 Apr 2019

Ūdens sūkņi ar hidraforu

Jautājums ir par ūdens apgādes automāta darbību. Tas sastāv no sūkņa, spiedkatla jeb hidrofora, spiediena slēdža un manometra.
Lai sūknis darbotos normāli, pirmais nosacījums ir, ka ūdenim brīvi no ūdens ņemšanas vietas (aka, dziļurbums, upe, ezers, cisterna, spice, ūdenstornis, u.t.t.) bez pretestības jāiekļūst sūknī.
Sūknis padod tālāk tik daudz ūdeni, cik tas saņem no ūdens ņemšanas vietas. Ja pienākošā ūdens plūsma ir samazināta, līdz ar to arī padevē ūdens daudzums un spiediens būs samazināts.
Standarta spiediena slēdži PM-5, kuri uzstādīti lielākajā daļā ūdens apgādes automātos, jau rūpnīcā ir ieregulēti darbības diapazonam no apmēram 1,8-2,8 bāriem. Tas nozīmē, ka šajā gadījumā sūknis pie 1,8 bāriem tiek ieslēgts, bet, sasniedzot 2,8 bārus, tiek atslēgts. Manometrs uzrāda šīs ūdens spiediena izmaiņas. Ja, sūknim darbojoties, manometrs apstājies pie izejošā spiediena 1,0 bārs, tas nozīmē, ka līdz sūknim pienāk ļoti maza ūdens plūsma.
Šajā gadījumā jāpārbauda hermētiskums posmā no ūdens ņemšanas vietas līdz sūknim. Ja tomēr ir aizdomas, ka sūknis nedarbojas pareizi, tad tas ir jāved uz servisa darbnīcu un jāpārbauda darbībā uz stenda.

Sandis

13 May 2019

Ūdens sūkņi ar hidraforu

Labdien.
Sakiet lūdzu, kas varētu būt par problēmu, ja vienlaikus tiek atgriezti ūdens krāni 1. un 2. stāvā, tad 2. stāvā gandrīz pilnībā samazinās ūdens strūkla no krāna.
Tad kad 1. stāvā ūdens krāns tiek aizgriezts, tad 2. stāvā tek normāla ūdens strūkla. Izskatās, ka ūdens sūknim nepietiek jaudas vienlaikus piegādāt ūdeni uz 1. un 2. stāvu.
Lūdzu Jūsu viedokli.

Продолжай дискуссию

Ответить: Jānis

Дата 08 Apr 2019

 

Введите ниже показанный код безопасности


Вопросы задали и отвечали:

akvedukts   - Akvedukts

Авторизованный пользователь - Регистрированный клиент "Akvedukts"

Посетитель - Незарегистрированный посетитель