Поиск


Поиск


Вопрос и ответы

Eduards

08 Aug 2019

Apkures sistēmas pārbūve privātmājai

(Apkure)

Labdien,
priecātos par ieteikumiem novecojušas apkures sistēmas pārbūvei.
Māja ir divos stāvos (4 istabas + virtuve + vannas istaba katrā stāvā kopā veido 210 m2 dzīvojamo platību + 90 m2 pagrabs zem mājas). Celta 1994.g no gāzbetona, nav siltināta, pagrabam betona pārsegums.
Visās telpās ir mūrētas krāsnis + kamīns. Centrālā apkure sastāvējusi no malkas/ogļu/dīzeļa katla, pēc pieejamām ziņām no nerūsējošā tērauda un tērauda radiatori katrā telpā (kopā 26 gab). Ūdens ir no spices ar urbumu mājas pagrabā, ūdeni silda ar atsevišķi elektriskiem boileriem abās vannas istabās. Gāze nav pieejama.
Bet līdzšinējā saimnieka slimības/vientulības dēļ pēdējā ziemā izmantota tikai krāsns apkure 1. stāvā, katls nav darbināts, ūdens sistēmā ir bijis tikai daļēji, domājams 1. stāva līmenī.
Ideālā situācijā būtu vēlme pēc granulu apkures sistēmas. Ar iespēju uzturēt atšķirīgu temperatūru katrā stāvā. Siltā ūdens cirkulācijas. Dvieļu žāvētājiem vannas istabās.
Interesējošie jautājumi būtu:
Vai iecerēto ar granulu apkuri var panākt un racionālāk būtu pārbūvēt esošās apkures sistēmas slēgumu, vai veidot pilnīgi jaunu mainot arī cauruļvadus un radiatorus.
Vai katla jaudas aprēķinā jāietver arī pagraba platība, lai arī to tieši neapkurina?
Vai apkures katls var stāvēt neapkurinātā pagrabā - attiecīgi ar paaugstinātu mitrumu?
Vai sildot ūdeni no spices pirms boilera vai pat spices sūkņa ir liekama kāda filtru sistēma?
Kādas būtu galvenās šādas apkures sistēmas izmaksu pozīcijas bez katla, granulu tvertnes, akumulācijas tvertnes ar boileri, radiatoriem un caurulēm?

Jau iepriekš pateicos par atbildēm.

Akvedukts

09 Aug 2019

Apkures sistēmas pārbūve privātmājai

1. Viss atkarīgs no esošās apkures sistēmas tehniskā stāvokļa un esošās sistēmas tehniskā risinājuma, kas no piedāvātā apraksta nav pietiekami un pilnībā izprotami. Jums ir nepieciešama siltumtehnikas inženiera konsultācija ar sistēmas apsekošanu Jūsu objektā. Pieļaujam, ka daļu no esošajiem apkures sistēmas elementiem ir iespējams saglabāt/atstāt un turpināt lietot.
2. Katla jaudas aprēķinos jāiekļauj visas ēkas apkurināmas platības, tai skaitā arī pagrabu, ja tur plānotas kādas saimnieciskas darbības.
3. Mums nav zināms katlu ražotājs kas pieļauj savu ražoto apkures katlu uzstādīšanu neapkurināmās telpās ar paaugstinātu mitruma daudzumu.
4. Ja ūdens no ūdens ņemšanas avota (spice/dziļurbums/aka) neatbilst dzeramā ūdens prasībām, tad uzreiz pēc ūdens apgādes automāta vai ūdensvada ēkas ievadā iesakām uzstādīt ūdens filtrācijas/sagatavošanas iekārtu. Kāda tā nepieciešama, atkarīgs no ūdens ķīmiskas analīzes rezultātiem un patērējamā ūdens daudzuma. Apkures sistēmu jāpilda ar tīru demineralizētu ūdeni vai ar specializētiem neaizsalstošiem siltumnesējiem.
5. Lai izveidot finansiālo piedāvājumu, nepieciešams materiālu saraksts. Tā var būt apkures sistēmas siltumtehniskā projekta specifikācija. Tehnisko projektu izstrādā būvuzņēmumi un projektēšanas biroji. Jāņem vērā, ka pat neliela kļūda vai neprecizitāte apkures sistēmas izveides/pārbūves laikā var būt iemesls neracionālai kurināmā izmantošanai, biežiem apkures sistēmas elementu bojājumiem, vai nekorektai, vajadzībām neatbilstošai sistēmas darbībai. Iesakām meklēt palīdzību specializētā uzņēmumā, kas par atlīdzību izveidos jums siltumtehnisku projektu, atbilstošu tieši Jūsu ēkai, balstīts uz jūsu vajadzībām un finansiālam iespējām. Materiālu iegādes jautājumos laipni aicinām vērsties Akveduktā.

Jebis

28 Feb 2020

Apkures sistēmas pārbūve privātmājai

Sveiki. Cik ilgi man siltums turētos 20m lokā ar 4 radiatoriem, no 80 litriga akumulatora, ja piem. temperatura akumulatora 70 gradi???

Akvedukts

03 Dec 2021

Apkures sistēmas pārbūve privātmājai

Продолжай дискуссию

Ответить: Eduards

Дата 08 Aug 2019

 

Введите ниже показанный код безопасности


Вопросы задали и отвечали:

akvedukts   - Akvedukts

Авторизованный пользователь - Регистрированный клиент "Akvedukts"

Посетитель - Незарегистрированный посетитель