Поиск


Поиск


Вопрос и ответы

Ritvars

15 Jun 2020

grundfos mq3-45

(Ūdensapgāde)

sveiki, tikko tika uzstādīts mq3-45 sūknis, lai apgādātu privātmāju ar ūdeni. Ūdens nāk no spics un spice no mājas ir ap 6m.
Problēma - atverot āra krānu dārza laistīšanai (krāns vienā sadalījuma ķēdē) citos telpu jaucējos zūd ūdens teces spiediens.
Ko pats redzu ir tas, ka āra ūdens ir kolektorā pirmais un piemēram virtuve ir pēdējā ja skatās no punkta kur mājā ieiet ūdens caurule.
Bet vai tomēr mQ3-45 JAUDAI tas var būt iemesls??

Akvedukts

15 Jun 2020

grundfos mq3-45

Iemesli varētu būt vairāki un ar sūkni tie nebūs saistīti. Spice ir ūdens avots ar nelielu debitu (ūdens daudzumu, kas iegūstams noteiktā laika vienībā), tādēļ palielinoties patēriņam, spicē pazeminās ūdens līmenis, sūknis lielāku enerģijas daudzumu velta uzsūkšanai, atbilstoši samazinās spiediens. Palielinoties patēriņam, sistēmā vienmēr samazinās spiediens un tas vienmēr būs novērojams sistēmas tālākajos punktos - lai nogādātu ūdeni uz tālākiem punktiem, jāpārvar noteikta pretestība, kas rezultējas kā spiediena zudumi sistēmā. Spice tikai ļoti retos gadījumos būs ūdens avots, kas vienlaikus spēs nodrošināt ūdeni gan laistīšanai, gan dušai, gan virtuvei. Ja nav pietiekams ūdens daudzums ūdens avotā (spicē), sūknis to lielāku nevarēs izveidot.
Spiediena zuduma samazināšanai varētu palielināt ūdens cauruļvada diametru ēkā un tādā veidā iegūt papildu enerģiju (spiedienu) izplūdes punktā. Taču, ja problēma ir nepietiekošs ūdens daudzums, liels ieguvums no tā arī nav sagaidāms.

Продолжай дискуссию

Ответить: Ritvars

Дата 15 Jun 2020

 

Введите ниже показанный код безопасности


Вопросы задали и отвечали:

akvedukts   - Akvedukts

Авторизованный пользователь - Регистрированный клиент "Akvedukts"

Посетитель - Незарегистрированный посетитель