Поиск


Поиск


Вопрос и ответы

Didzis

29 Aug 2020

Apkures katla nomaiņa

(Apkure)

Labdien Akvedukts ekspertiem, esmu ar jums jau saskāries ūdens apgādes jautājumos un izveidojušies sajūta ka esiat profesionāļi (Kaspars, Jānis). Man ir tāda privātā kārtā problēma, es dzīvoju nelielā privatmājā kur apkure ir nodrošināta no gāzes katla kas barojas no sašķidrinātās gāzes cisternas. Viss ir diezgān forši, katls rūc, bet katru gadu ziemā kad ārā ir -15..-20*C āra man sākās problēmas ar katla darbību. Tas met ārā kļūdas kā neizdevās paķert lismu, kā nav gāzes, un vēl kaut tas... Kas tikai nav darīts, saukti balona atbildīgie speciālisti, katla servisa meistari, viens uz otro pārmet atbildību... Esmu noguris, ,,baidos"" no ziemas, esmu gatavs savu sistēmu optimizēt, (bet katru nedēļu tīrīt granulu pelnus nevaru), gaiss siltumsūknis arī neder jo man ir radiatoru apkure, ko ieteiksiet?
P.S. 2500 EUR par adaptīvo jauna tipa 20-24kW gāzes katlu neesmu gatavs maksāt, jau noskaidroju kā Viessmann-am tādi ir.
Novertējot jūsu kompetenci ūdensapgādes jautājumos un spriežot pēc gāzes apkures katlu plaša piedāvājuma jūsu mājas lapā, varbūt jums ir kādi ieteikumi/risinājumi manai problēmai.
Paldies jau iepriekš par atbildi...

Akvedukts

31 Aug 2020

Apkures katla nomaiņa

Paldies par pozitīvu atsauksmi, nodosim ziņu Kasparam un Jānim.
Attālināti Jūsu aprakstīto situāciju atrisināt neizdosies, jo ir ļoti daudz nezināmu faktoru attiecībā uz sistēmas lietošanas apstākļiem. Traucējumus gāzes katla darbībā var radīt dažādi faktori: gaisa/dūmejas kanālu neatbilstība, gāzes spiediena svārstības, paša katla neatbilstošs ieregulējums, gāzes katla neatbilstoša darbība kāda katla elementa bojājuma dēļ, u.c. Pēc mūsu pieredzes Jūsu nosauktie “simptomi” ar zināmu varbūtību liecina par gāzes spiediena svārstībām pievadītājā pie gāzes katla cauruļvada. Viens no svārstību iemesliem varētu būt neatbilstoša gāzes reduktora darbība. Iesakām to pārbaudīt kopā ar sašķidrinātas gāzes piegādātāja pārstāvi un šādu pārbaudi ieplānot periodiski.
Jā gāze līdz katlam pienāk ar atbilstošu spiedienu, un spiediens gāzes vadā nemazinās pat pie katla darbības ar nominālo jaudu, nepieciešams veikt katla darbības diagnostiku, pieaicinot speciālistu.
Savā jautājumā Jūs minējāt “adaptīvo” gāzes katlu. Ja pareizi Jūs saprotam, tad jautājums ir par esošā katla nomaiņu? Akvedukts sortimentā pieejami dažādas jaudas un montāžas tipa (sienas/grīdas) gāzes kondensācijas katli, tajā skaitā gāzes apkures katli, kas spējīgi savā darbībā pielāgoties pat mainīgam gāzes spiedienam gāzes pievadā. Šie katli aprīkoti ar elektronisku degšanas kontroles sistēmu, kas nepārtrauktā laika režīmā pārbauda degšanas procesu katla degkamerā un, ja nepieciešams, veic attiecīgas izmaiņas padotajā gaisa vai gāzes apjomā. Šie katli aprīkoti ar nerūsējoša tērauda centrālo siltummaini, kas ir mazāk prasīgi pret siltumnesēja elektrovadītspējas parametriem nekā tas ir katliem ar alumīnija-silīcija sakausējuma siltummaiņiem. Neskatoties uz to, cenas šiem gāzes kondensācijas katliem ir ļoti “demokrātiskas”. Piedāvāto MPX sērijas katlu klāstu mūsu E-noliktavā variet atrast šeit.

Продолжай дискуссию

Ответить: Didzis

Дата 29 Aug 2020

 

Введите ниже показанный код безопасности


Вопросы задали и отвечали:

akvedukts   - Akvedukts

Авторизованный пользователь - Регистрированный клиент "Akvedukts"

Посетитель - Незарегистрированный посетитель