Поиск


Поиск


Вопрос и ответы

EDS

05 Oct 2020

Hidrofors

(Ūdensapgāde)

Majas stav ūdens suknis ar hidroforu,udens tiek nemts no spices,dzilums 15m.
Udens spiediens tiek uzdzits uz 2.2 bar un talak suknis turpina strādat,bet udens spiediens neceļas augšu.
Kur varetu būt problēma,sūkni vai paša spicē?

Akvedukts

06 Oct 2020

Hidrofors

Problēma var būt gan sūknī, gan uzsūcošajā līnijā, gan aiz sūkņa aizejošā līnijā. Iespējamība, ka problēma ir spicē – zema.
Aizejošā līnija – ir atvērts kāds ūdens padeves krāns, vai plīsusi sistēma.
Uzsūkšanas līnija – nehermētiski savienojumi, tiek pievilkts gaiss, radot gaisa burbuli sūknī.
Ūdens sūknis – sūknis ir darbojies vairākus gadus, ir nodilis lāpstiņrats, vai tam nolūzusi kāda daļa.
Spice – pazeminājies ūdens līmenis spicē.
Ja ir aizvērti visi aizejošās līnijas krāni, tad sūkni izslēdzot, sistēmā būtu jāsaglabājas sasniegtajam spiedienam. Ja sasniegtais spiediens (jebkāds) pēc sūkņa izslēgšanas strauji krīt, ir problēma aizejošā līnijā, vai uzsūkšanas līnijā. Tas var būt plīsums vai nehermētisks savienojums caurulē, vai bojāts pretvārsts uzsūkšanas līnijā. Nehermētiska uzsūkšanas līnija var radīt gaisa burbuli sūkņa darba kamerā un tā dēļ sūknis nevar sasniegt nepieciešamo spiedienu. Ja pārbaudes laikā ar noslēgtiem krāniem sasniegtais spiediens nezūd, turklāt ieslēgts sūknis ar aizvērtiem krāniem nesasniedz nepieciešamo spiedienu, problēma jāmeklē sūknī (svarīgi – sūknis var sasniegt tikai tādu maksimālo spiedienu, kāds norādīts uz sūkņa datu plāksnītes, mīnus uzsūkšanas augstums.)
Sūkņa darbību var pārbaudīt tikai pievienojot kādam alternatīvam dzeramā ūdens resursam, vai arī vedot uz pārbaudi servisa darbnīcā.
Ja sūknis ir darba kārtībā, jāmeklē iemesli, kādēļ mainījies ūdens līmenis spicē, vai tās debits (ūdens daudzums, ko noteiktā laika vienībā var iegūt no spices). Tam iemelsi var būt dažādi – ilgstošs sauss periods, ceļu remontu vai būvniecības darbi, kuros tiek veikta gruntsūdens līmeņa pazemināšana, papildu pieslēgums (jauna spice) esošās spices ietekmes rādiusa robežās, u.c.

Продолжай дискуссию

Ответить: EDS

Дата 05 Oct 2020

 

Введите ниже показанный код безопасности


Вопросы задали и отвечали:

akvedukts   - Akvedukts

Авторизованный пользователь - Регистрированный клиент "Akvedukts"

Посетитель - Незарегистрированный посетитель