Поиск


Поиск


Вопрос и ответы

Jānis

01 Nov 2021

Sūknis

(Ūdensapgāde)

Labdien,
problēma ar dziļurbuma sūkni. Sūknis mēdz itkā uzkārties - sūknē ar normālu jaudu ~600 w, un tad vairs ūdeni nesūknē, bet patērē jau 2x lielāku jaudu, turklāt ārā neslēdzas. Sūknis aiziet normālā režīmā kad atslēdz elektrību uz ~5 min, ātrāk ieslēdzot, ūdeni nesūknē un lielā jauda saglabājas.

Akvedukts

01 Nov 2021

Sūknis

Būtu jāzina sūkņa un vadības ierīces/automātikas modeli vai aprakstu. Gan sūkņi, gan automātikas ir dažādi modeļi un veidi, tādēļ vienu atbildi nevaram iedot.

Jānis

02 Nov 2021

Sūknis

Sūknis Delfin 1-50, mājā spiedkatls ar Danfoss KP35 releju.

Akvedukts

02 Nov 2021

Sūknis

Cik regulāri notiek "uzkāršanās" un cik ilgi sūknis strādā normāli pirms apstājas? Vismaz aptuveni. Pēc apraksta ir aizdomas, ka sūknis kaut kādu iemeslu dēļ sasilst un nobloķējas un kādu laiku (norādītās 5 min) nedarbojoties atdziest un tad atbloķējas.

Jānis

02 Nov 2021

Sūknis

Sūknis uzkaras aizvien biežāk kad tiek sūknēts lielāks ūdens daudzums, piemēram pildīta lielā vanna 350 L, ~20 min varētu tas būt kamēr piepilda/uzkaras.

Akvedukts

02 Nov 2021

Sūknis

Viennozīmīgu atbildi tomēr sniegt nevaram. Vaina var būt gan relejā, gan sūknī un pat urbumā. Tas ko var pārbaudīt pašu spēkiem - ūdens sūkni pievienot pa tiešo, bez releja un pārbaudīt, vai vannas pildīšanas laikā tas tāpat atslēdzas, vai nē. Jāvēro, kas notiek ar ūdens plūsmu pirms sūkņa nobloķēšanās - vai tā samazinās pakāpeniski, vai arī ir nemainīga līdz pat nobloķēšanās brīdim. Ja sūknis neatslēdzas, tad vaina jāmeklē relejā (silst kontakti, kā dēļ uz ūdens sūkni tiek padots zemāks spriegums nekā 230V un sūkņa dzinējs nespēj darboties). Ja sūknis tāpat atslēdzas, tad var būt nepieciešama urbuma un sūkņa saderības pārbaude vai pat sūkņa demontāža un pārbaude servisā. Mēs ieteiktu pieacināt ūdens sūkņu uzstādīšanas speciālistu, kas varētu veikt sākotnējās pārbaudes uz vietas.

Jānis

02 Nov 2021

Sūknis

Releju uzliku jaunu, jo domāju, ka tas rada problēmas, bet bez izmaiņām. Interesants ir patērētās elektroenerģijas pieaugums sūknim uzkaroties, tas dubultojas (uzliku uz viedās rozetes, lai redzu uzkāršanos un viegli pārstartēt , tur patēriņu var redzēt). Urbumā ir māla piemaisījums, varbūt tas ir nobeidzis to sūkni? Kāds būtu piemērotāks ražotājs tādā gadījumā ar līdzīgiem parametriem?

Akvedukts

02 Nov 2021

Sūknis

Būtisks enerģijas patēriņa pieaugums ir raksturīgs bloķētam dzinējam. Izvēlētā sūkņa risinājums (dzinējs atsevišķi no sūkņa daļas) ir pareizākā izvēle gadījumā, ja ūdenim ir piemaisījumi. Ja iemesls ir māla daļiņu pastiprināta klātbūtne, tad līdzīga situācija var sagaidīt arī jebkura cita ražotāja sūkni, tādēļ piemērotāku neko ieteikt nevarēsim. Ja pastiprināti pienāk mehāniskie piemaisījumi, situāciju var nedaudz uzlabot, samazinot patēriņa plūsmu. Taču, ja sūkņa hidrauliskajā daļā jau ir aizsērējums, tad nav cita risinājuma kā veikt sūkņa demontāžu un tīrīšanu. Pēc sūkņa defektācijas varēs zināt precīzāku iemeslu un piemērot risinājumus.

Продолжай дискуссию

Ответить: Jānis

Дата 01 Nov 2021

 

Введите ниже показанный код безопасности


Вопросы задали и отвечали:

akvedukts   - Akvedukts

Авторизованный пользователь - Регистрированный клиент "Akvedukts"

Посетитель - Незарегистрированный посетитель