Поиск


Поиск


Вопрос и ответы

Viktors

27 Jun 2022

Ūdens sūknis bieži slēdzas. Nav īsti hidrofors

(Ūdensapgāde)

Sveiki,

mājas pagrabā ir uzstādīts ūdens sūknis, sūknē no akas uz metāla mucu. Muca nav īsti hidrofors - nav vietas kur atskrūvēt membrānu. Izskatās, ka ir parasts metāla trauks, kurš strādā līdzīgi hidroforam - sūknis iepumpē ~3 atmosfēras un, kad spiediens zudis, aptuveni 1 atmosfēra, tad pumpē atkal.

Gadu atpakaļ varēja spaini mierīgi notecināt, bet nu iepumpē kādu litru/divus un ir mierā. Spiediens ap 2 atmosfērām ir, bet tilpuma nekāda.

Pēc hidrofora principa, katlā bija jābūt gaisam, lai sūknējamā ūdens tilpums būtu lielāks, bet kā to gaisu tur dabūt, ja nav nekāda ventiļa? Jebšu šāda veida mucām ir kāds cits darbības princips?

Akvedukts

28 Jun 2022

Ūdens sūknis bieži slēdzas. Nav īsti hidrofors

Hidrofors ir hidropneimatiska tvertne. Nosaukums norāda uz to, ka tvertnē klātesoši ir gan ūdens, gan gaiss. Mūsdienās hidroforos gaiss no ūdens tiek nodalīts ar elastīgu membrānu, pretējā gadījumā tvertnē esošais gaiss pamazām sajaucas ar ūdeni un tiek no tvertnes izvadīts laukā. Tvertne bez gaisa pilda tikai rezervuāra funkciju. Ja Jums uzstādīta hidropneimatiska tvertne bez membrānas, tad tai noteikti jābūt aprīkotai ar gaisa pievadīšanas mezglu. Tas var būt arī krāns, pie kura ar vītni var pievienot gaisa pievadīšanas ventili. Neredzot visu konstrukciju, nevarēsim sniegt plašāku skaidrojumu par Jūsu sistēmā esošās tvertnes funkcijām. Iesakām sistēmu papildināt ar 24 litru spiedtvertni (hidroforu) un veco tvertni atstāt kā rezervuāri, vai vispār demontēt no sistēmas.
Vairāk par spiedtvertnēm un hidroforiem šeit

Продолжай дискуссию

Ответить: Viktors

Дата 27 Jun 2022

 

Введите ниже показанный код безопасности


Вопросы задали и отвечали:

akvedukts   - Akvedukts

Авторизованный пользователь - Регистрированный клиент "Akvedukts"

Посетитель - Незарегистрированный посетитель