Поиск


Поиск


Вопрос и ответы

H

12 Jun 2023

Ūdensapgāde lauku mājai

(Ūdensapgāde)

Labdien! Gribēju pajautāt par ūdensapgādi lauku mājai.

Netālu no lauku mājas atrodas ezers, līdz ar to domājam par ūdensapgādi ūdeni sūknējot tieši no ezera.

Māja atrodas kalnā, ezers atrodas kalna lejā, 110m attālumā.

Mājai attiecībā pret ezera ūdens virsmu ir 12m pacēlums.

Ūdens, kas tiktu ņemts no ezera tiktu pārsvarā lietots ikdienišķām vajadzībām - boilerim, dušai, tualetei, kubula piepildīšanai, utt.

Pie paša ezera nav elektrības - līdz ar to, rodas jautājums, vai ir iespējams variants, ka sūknis atrodas mājā un ūdens tiek iesūkts ar cauruli?

Ja to var izdarīt, vai varētu ieteikt sarakstu ar lietām, kas būtu jāiegādājas šim risinājumam?

Un ja to nevar, tad kāds būtu ieteicamais risinājums?

Paldies!

Akvedukts

13 Jun 2023

Ūdensapgāde lauku mājai

Diskusijas ietvaros specifikācijas diemžēl nesastādām, iesakām apmeklēt tuvāko Akvedukts klientu apkalpošanas centru klātienē un nokomplektēt nepieciešamo preču apjomu tieši Jūsu ūdensapgādes sistēmai.

Attālums un pacēlums ir pārāk lieli, lai sūkni uzstādītu mājā. Sūkņa maksimālais uzsūkšanas augstums ir 8m un tajos jāierēķina arī spiediena zudumi, kas rodas, ūdenim plūstot cauruļvadā, plūstot gar pretvārstu, utt. Lielu attālumu gadījumā sūknim vienmēr būs labāk ūdeni spiest nekā uzsūkt.
Mēs iesakām ūdens sūkni uzstādīt tuvāk ezeram. Attiecībā uz to, ka ezera krastā nav elektrības - no ezera līdz saimniecībai jebkurā gadījuma būs jāizbūvē cauruļvada līnija. Paralēli tam var ieguldīt arī elektrības kabeli (izmantojiet aizsargcauruli). Ezera krastā uzstādiet sūkni, savukārt spiediena releju un spiedtvertni (ja nepieciešama automātiska sistēmas darbība) uzstādiet jau saimniecības robežās.
Sūkņa jauda jāizvēlas pietiekama, lai nodrošinātu nepieciešamo plūsmu un spiedienu patēriņa vietā, kā arī kompensētu spiediena zudumus cauruļvadā. Spiediena zudumu samazināšanai iesakām izmantot lielāka diametra cauruļvadu (gan uzsūkšanas, gan padeves līnijai), nekā tas ir parasti pieņemts salīdzinoši īsām līnijām. Jūsu sistēmai tā būtu PE caurule ar ārējo diametru 40mm.

Продолжай дискуссию

Ответить: H

Дата 12 Jun 2023

 

Введите ниже показанный код безопасности


Вопросы задали и отвечали:

akvedukts   - Akvedukts

Авторизованный пользователь - Регистрированный клиент "Akvedukts"

Посетитель - Незарегистрированный посетитель