Search


Search


Question and answers

Ēvalds

09 Jan 2018

Pretvārsta izvēle

(Ūdensapgāde)

Labdien, vēlreiz gribas noskaidrot par pretvārsta izvēli. Man būs iegādāti divi sūkņi, proti, Grundfos MQ 3-45, kurš sūknē no akas, akā man ir jau ievietots metāla pretvārsts ar sietu, bet tas nelīdz, vienalga jāpielej sūknī ūdens. Tātad pirmais jautājums kādu otro pretvārstu tieši pie sūkņa likt un vai tas neapgrūtinās sūkni, draugi iesaka likt pretvārstu ar iekšējo plastmasas konstrukciju, jo horizontāli tas labāk nostrādā?
Otrs sūknis nav saistīts ar lieliem attālumiem un dziļumiem, proti, kādu prevārstu likt pie paša sūkņa JP5+24CL 0,85kW 230V (4651BPBB) Grundfos, lai nebūtu jāpielej ūdens. Paldies par atbildi.

Akvedukts

12 Jan 2018

Pretvārsta izvēle

Abi minētie sūkņi pēc konstrukcijas ir centrbēdzes sūkņi. Centrbēdzes sūknis pats par sevi ūdeni uzsūkt praktiski nevar. Tāpēc pirms sūkņa iedarbināšanas gan sūkņa korpuss, gan viss sūcvads ir jāpielej ar ūdeni. Ūdens no jauna ir jāpielej arī gadījumos, kad sūknis ir bijis atvienots no ūdens apgādes sistēmas. Šādā gadījumā sūknis praktiski gandrīz uzreiz padod ūdeni. Sūcvada galā akā obligāti jāuzstāda pretvārsts ar sietu. Otru pretvārstu uzstāda pie sūkņa gadījumos, kad sūcvads ir relatīvi garš. Tad aiz pretvārsta jāiemontē trīsgabals ar krānu, lai būtu iespēja pieliet sūcvadu.
Arī otrajā gadījumā (JP5+24CL 0,85kW 230V (4651BPBB) Grundfos) sūcvada galā jāpiemontē pretvārsts ar sietu, un sūkņa korpuss un sūcvads jāpielej ar ūdeni.

Continue the discussion

Reply to: Ēvalds

Date: 09 Jan 2018

 

Please enter the shown security code below


Topics and responses by:

akvedukts   - Akvedukts

Authorized user - A registered customer of "Akvedukts"

Guest - A non-registered visitor