Поиск


Поиск


Вопрос и ответы

Pēteris

24 Jun 2020

Kur un kādu sūkni likt.

(Ūdensapgāde)

Privātmāja ir 80mattālumà no grodu ūdens akas. Akas dziļums - 6m( itkā jau no pašas apakšas nav jāsūknē, ūdens pietiekamā daudzumā) līdz mājai vēl 2 m uz augšu. Mājai ir arī otrais stāvs ar sanmezglu (+4m). Kādu sūkni jūs ieteiktu izvēlēties un kur viņu labāk likt? Iespēja ir mājas tehniskā telpā vai pašā akā vaj jāveido papildus aka tikai sūknim. Mājās pastāvīgi dzīvo 3 cilvēki.

Akvedukts

26 Jun 2020

Kur un kādu sūkni likt.

Sūkni drošāk un pareizāk būsu uzstādīt pie akas, vai akā. Ja to uzstādīsiet mājās, nepieciešams veikt precīzus aprēķinus sūkņa uzsūkšanas caurules diametra noteikšanai - tādā gadījumā būs jāzina artī precīzs ūdens līmeņa augstums (statiskais un dinamiskais). Informāciju par uzsūkšanu lielā attālumā lasiet šajā diskusijā. Sūkņa darba spiedienam (pie vajadzīgā ražīguma) jābūt vismaz 40m (4bar).

Pēteris

26 Jun 2020

Kur un kādu sūkni likt.

Bet kā tad labāk darīt ar ūdens cauruli? Jo to es gribētu tagad arī ierakt un labāk tad pēc tam risināt jautājumu ar pašu sūkni. Jo tur saprotu, ka ir 2 iespējas, abās pràtīgākais gremdēt sūkni un vai nu likt vai nelikt spiedientvertni. Kāds diametrs būtu piemērotākais caurulei ko ierakt? Es varētu gribēt arī šad tad apliet dārziņu.

Akvedukts

26 Jun 2020

Kur un kādu sūkni likt.

Ja 80m līnija būs kā spiedvads, tad D40 caurule, lai iespējami mazāk enerģijas tiktu tērēts ūdens pārvietošdanai pa cauruli. Ja 80m būs kā uzsūkšanas līnija, tad D63mm caurule un ar prasībām, kas aprakstītas iepriekš norādītajā diskusijā.

Продолжай дискуссию

Ответить: Pēteris

Дата 24 Jun 2020

 

Введите ниже показанный код безопасности


Вопросы задали и отвечали:

akvedukts   - Akvedukts

Авторизованный пользователь - Регистрированный клиент "Akvedukts"

Посетитель - Незарегистрированный посетитель