Meklēt


Meklēt


Jautājums un atbildes

Sigita

05 Jun 2020

Sūknis

(Dārzs)

Labdien. Man ir nepieciešams sūknis dārza laistīšanai,vismaz 4,3 bar. Sūkni vēlētos novietot pēc iespējas tālāk no dīķa, ja ir iespējams, vismaz 50 - 100 m attālumā no dīķa. Vai vispār ir sūkni, kuri spētu tādu funkciju izpildit, proti, uzsūkt udeni no dīķa līdz sūknim līdz šiem 100 metriem un nezaudējot jaudu to padot tālāk. Varbūt varat arī ieteikt citu risinājumu. Paldies

Akvedukts

05 Jun 2020

Sūknis

Pārvietojot ūdeni pa cauruļvadiem jauda/enerģija zudīs neatkarīgi no tā vai ūdens tiek uzsūkts pa caurulki vai padots pa cauruli, jo pārvietojot ūdeni pa cauruļvadiem, rodas spiediena zudumi. Teorētiski var uzstādīt sūkni ar uzsūkšanas līniju 100m garumā, taču tas iespējams, ja kopējais pacēluma augstums, vietējie un lineārie spiediena zudumi nepārsniegs uzsūkšanai atvēlētos 8m vai 6m (kā kuram sūknim). Arī uzsūkšanas līnijai visā tās garumā būs jābūt izbūvētai ideāli (bez gaisa kabatām). Aprakstīto iemeslu dēļ uzsūkšanas caurules diametram būs jābūt ievērojami lielākam nekā tas būtu nepieciešams spiediena caurulei (arī ar lielāku diametru kā parasti, lai samazinātu spiediena zudumus tik garā līnijā).
Atbildēt uz jautājumu par sūkni varēsim, ja zināsim ūdens uzsūkšanas augstumu (vertikālais augstums no ūdens līmeņa dīķī līdz sūkņa atrašanās vietai) un ūdens ražīgumu (l/min, m3/h), kuru vēlaties nodrošināt pie spiediena 4,3bar.

Sigita

10 Jun 2020

Sūknis

Labdien. Ūdens uzsūkšanas augstums nav vairāk kā 8m,savukārt ūdens ražīgums var būt līdz kādiem 3500 l/stundā. Paldies.

Akvedukts

10 Jun 2020

Sūknis

Ja paredzētā plūsma ir 3500 l/h, tad:
uzsūkšanai izmantojot D50mm (ārējais) cauruli, vertikālais uzsūkšanas augstums nedrīkst pārsniegt 2m
uzsūkšanai izmantojot D63mm (ārējais) cauruli, vertikālais uzsūkšanas augstums nedrīkst pārsniegt 4m
Ja vertikālais uzsūkšanas augstums ir 6-8m, uzsūkšanu 100m attālumā organizēt ir praktiski neiespējami. Arī iepriekš aprakstītajos gadījumos uzsūkšanas līnijai jābūt izbūvētai ideāli.
Iesakām izbūvēt sūkņa aku dīķa tuvumā un ūdeni 100m pārvietot ar spiedienu, nevis to uzsūcot.

Turpini diskusiju

Atbildēt: Sigita

Datums: 05 Jun 2020

 

Ievadiet zemāk šeit redzamo kodu


Tēmas un atbildes no:

akvedukts   - Akvedukts

Autorizēts lietotājs - Reģistrēts "Akvedukts" klients

Viesis - Nereģistrēts apmeklētājs