Meklēt


Meklēt


Jautājums un atbildes

zanis

08 Dec 2014

atpakaļgaitas klape

(Ūdensapgāde)

Labdien!

Jautājums sekojošs. Vai sūcvadā pirms sūkņa atpakaļgaitas vārsta vietā ieliktā atpakaļgaitas klape var ko būtiski mainīt? Respektīvi nojukuša atpakaļgaitas vārsta (ar atsperi) vietā santehniķis ielicis atpakaļgaitas vārstu/nevārstu ar tādu klapīti/mēlīti, it kā jau darbības princips tas pats tam verķim, bet nezkapēc man liekas, ka tā klape ir vispār iz apkures tēmas.
Pirms nojuka atpakaļgaitas vārsts viss strādāja perfekto, bet tiklīdz ielika to klapi, sākās šaizes, ūdeni sūc ar gaisu, bet santehniķis saka, ka spicē ūdens beidzās, vai aizgājusi ciet.

Akvedukts

09 Dec 2014

Pretvārsti apkures sistēmai un aukstā ūdens apgādei konstruktīvi stipri atšķiras, un tie nav savstarpēji apmaināmi.

1. Pretvārsts ar klapīti apkures sistēmām (kods: 201910; cena EUR 7,85 EUR). Tas izgatavots pilnīgi no metāla detaļām un, līdz ar to, var izturēt augstas temperatūras. Pretvārsta mēlīte ir piestiprināta vienā malā aiz austiņām un tā var brīvi pārvietoties atkarībā no apkures šķidruma plūsmas no aizvērta stāvokļa uz atvērtu un otrādi. Mēlītes virsma ar korpusa virsmu saskaras pa plakni. Tas var arī dažreiz pilnīgi neaizvērties, ja starp plaknēm ir iekļuvis smilšu graudiņš. Ir ļoti svarīgi, kā pretvārstu uzstāda. Ja to montē horizontālā vadā, tad vārsts jāorientē tā, lai mēlītes stiprinājuma austiņas būtu augšpusē. Vertikālā vadā pretvārstu var montēt tikai tur, kur ir augšupejoša plūsma. Tas nav pielietojams aukstā ūdens padeves sistēmās, jo nav garantēta tā pilnīga aizvēršanās, sūknim apstājoties. Un tas nav arī konstruēts šādam gadījumam.

2. Pretvārsts ar plastmasas disku un atsperi (kods: 201710; cena EUR 6,13). Tas ir izgatavots no misiņa. Plastmasas disks pārvietojas pa vadotnēm aksiālā virzienā, un tas ar atsperes palīdzību ir piespiests pie pretvārsta korpusa. Pretvārsts vienmēr ir slēgtā stāvoklī. Plastmasas diska darba virsma ir pārklāta ar cietu gumiju, kura ir piespiesta pie pretvārsta korpusā esošās asās malas. Nokļūstot smilšu graudiņiem pretvārstā, tas tik un tā tiek noslēgts, jo, asajai malai piespiežoties pie gumijas, tie tiek pabīdīti malā. Šos pretvārstus nedrīkst uzstādīt apkures sistēmās, jo:

1) konstrukcijā ir materiāli, kas neiztur augstas temperatūras;

2) daudzviet pretvārsta atspere ir par stipru, lai cirkulācijas sūknis varētu pretvārstu atvērt. Cirkulācijas sūknis strādā, taču plūsma nenotiek, jo pretvārsts ir ciet.

3. Pretvārsts ar metāla disku un atsperi (kods: 201610; EUR cena 7,21). Vietās, kur ir ļoti dinamisks ūdens padeves režīms, pielieto pastiprinātas izturības pretvārstus. Piemēram, ūdens apgādes sistēmās, kur ir pielietoti dziļurbuma sūkņi; vietās, kur ir ļoti garas trases; vietās, kur ir iespējami hidrotriecieni. Konstrukcija ir tāda pati kā iepriekš aprakstītajam, taču plastmasas diska vietā ir metāla disks, kurš pārklāts ar cietu gumiju. Darbības princips tas pats. Pretvārsta darbība nav atkarīga no montāžas virziena. Arī šis pretvārsts nav pielietojams apkures sistēmās.


Tātad jūsu gadījumā ir jāpielieto pretvārsti 201710 vai 201610, bet nekādā gadījumā 201910.

 

Sveiki

29 Mar 2016

atpakaļgaitas klape

Ir jautājums šāds:Piemēram,taisnā posmā notiek caurules plīsums un lai nenopludinātu attiecīgi telpu,vai pretvārsts noslēgs ūdens padevi??

Andris

20 May 2017

atpakaļgaitas klape

Kā nomainīt atpakaļgaitas vārstu ūdens sūkņiem ?

Turpini diskusiju

Atbildēt: zanis

Datums: 08 Dec 2014

 

Ievadiet zemāk šeit redzamo kodu


Tēmas un atbildes no:

akvedukts   - Akvedukts

Autorizēts lietotājs - Reģistrēts "Akvedukts" klients

Viesis - Nereģistrēts apmeklētājs