Meklēt


Meklēt


Jautājums un atbildes

RL

27 Feb 2015

(Ūdensapgāde)

Labdien!
Lūdzu iesakiet labāko risinājumu.
Blakus saimniecības ēkai ierīkots urbums (10m), ūdens līmenis no zemes virsmas ~2,8m. Izmēģinot urbumu ar sūkni, tas deva 1,8m3/h un līmenis nokrita un stabilizējās pie 3,2m.
Ar ūdeni nepieciešams apgādāt māju (~28m) un dārzu (10m), sūknis atradīsies saimniecības ēkā (kopā 4,2m (3,2m ūdens un ēka 1m)).
Lūdzu iesakiet, kur labāk izvietot hidroforu un kādu sūkni izvēlēties?
Vai hidrofors nepieciešams priekš dārza, slēgsies iekšā, ārā, utt., varbūt likt mājā?

Akvedukts

02 Mar 2015

Ļoti labi, ka ir doti galvenie ūdens ņemšanas avota rādītāji (ražīgums 1,8m3/h un dinamiskais ūdens līmenis 3,2m). Sūknis un hidrofors jānovieto pēc iespējas tuvāk urbumam – šajā gadījumā tas būs saimniecības ēkā. Temperatūra sūkņa telpā nedrīkst noslīdēt zem 0 grādiem. Sūknis kalpo kā ūdens sadales punkts, no kura iet cauruļvadi uz ūdens patērētājiem - māju un dārzu. Urbuma ražīgums nav sevišķi liels - tikai 1,8m3/h. Tas ir mazāks nekā paša mazākā saimniecībā pielietojamā sūkņa ražīgums (2,4m/h). Tas nozīmē, ka vienlaicīgi var tikt pieslēgti ūdens patērētāji, kuru kopīgais ūdens daudzums nepārsniedz 30 l/min. Ja, piemēram, ūdens patēriņš “pīķa” stundā ir lielāks nekā 30 l/min, tad ieteicams izvēlēties lielāka tilpuma spiedkatlu (hidroforu) 80-150 litri. Šajā gadījumā spiediena izmaiņas pie vairākiem vienlaicīgi atvērtiem krāniem nebūs jūtamas, kamēr ūdens tiek ņemts no spiedkatla rezerves.
Laistīšanas process ir ilgstošs un nepārtraukts. Sūknis padod tik dauz ūdeni, cik tas tam pienāk no urbuma. Tātad nav ieteicams pievienot laistītājus, kuru kopējais patērētais ūdens daudzums nepārsniedz 30 litrus minūtē.
Viens no variantiem varētu būt šāds:
Sūknis JSWm 1BX-N 0,5kW 230V 50Hz Pedrollo (kods: 108230; cena EUR 125,00),
Spiedkatls AFV-100 ELBI (kods: 770020; cena EUR 180,18).
Jebkurā gadījumā Jums nepieciešams sazināties ar montāžas firmu, kura veic apskati uz vietas un palīdz izvēlēties visoptimālāko ūdens apgādes variantu.

Turpini diskusiju

Atbildēt: RL

Datums: 27 Feb 2015

 

Ievadiet zemāk šeit redzamo kodu


Tēmas un atbildes no:

akvedukts   - Akvedukts

Autorizēts lietotājs - Reģistrēts "Akvedukts" klients

Viesis - Nereģistrēts apmeklētājs