Meklēt


Meklēt


Jautājums un atbildes

Andris

15 Aug 2015

Grundfos MQ 3-35 vai 3-45

(Ūdensapgāde)

Labdien!
Situacija ir sejojosa. Spice atrodas paligekas pagraba. Spices dzilums 8 m. Udens ir janogada uz dzivojamo maju, apmeram 10 m attaluma no paligekas. Limenu starpiba starp paredzeto sukna vietu paligeka un dzivojamas majas 1. stavu ir apmeram 7 m, 2. stavu, kur atrodas vannas istaba - 12 m. Esmu iedzilinajies abu suknu raksturliknes un skiet, ka mana gadijuma nav ipasi verts skatities uz 3-45 sukni, jo ta iespejama kapacitate netiks pilniba izmantota. Ari abu modelu piegadata udens daudzums pie dotajiem augstumiem ir loti lidzigs. Patereta jauda 3-45 gadijuma bus lielaka un tas atspogulosies elektroenergijas rekina. Mana gadijuma liekas, ka pilniba pietiktu ar 3-35 modeli. Vai pareizi es domaju? Tad vel, gribeju pavaicat, pie kada spiediena sis suknis iesledzas/izsledzas. Jautaju, jo esosaja majas udensapgades sistema jau ir uzstadits 80 ltr hidrofors un patreiz domaju, vai tadu ir jega atstat. Liekas, ka izdevigums varetu but tik daudz, cik sis hidrofors varetu nodrosinat udeni (vairakus litrus) gadijuma, ja pazud elektriba. Vai sis hidrofors dos kadu resursu ietaupijumu suknim (ieslegsanas/izslegsanas reizu skaita samazinajumu)? Jeb suknis tapat slegsies ieksa jau pie minimalam spiediena svarstibam?
Paldies!

Akvedukts

17 Aug 2015

Grundfos MQ 3-35 vai 3-45

Dotajā situācijā, nezinot ūdens līmeni spicē, sūknis MQ 3-45 būs tieši laikā. Sūkņa ieslēgšanās ir aptuveni pie 2.0bar, izslēgšanās pie 4.5bar. 80l hidrofors var palikt. Par taupīšanu līdz galam nav saprotams. Ko tad īsti gribam - ūdeni mājās, lai visi būtu apmierināti, vai vērot elektropatēriņa skaitītāju.

Andris

20 Aug 2015

Grundfos MQ 3-35 vai 3-45

Paldies par atbildi. Vai tad ar 3-35 udensapgādi arī visi nebūs apmierināti? Abu sūkņu kapacitāte ir vienāda, tikai 3-45 ir spējīgs pārvarēt lielāku ūdens staba h, kas manā gadījuma ir stipri zemāks, ko varētu nodrošināt par 3-35. Ja saprotu pareizi, tad 3-45 būtu lieku resursu izšķērdēšana.

Turpini diskusiju

Atbildēt: Andris

Datums: 15 Aug 2015

 

Ievadiet zemāk šeit redzamo kodu


Tēmas un atbildes no:

akvedukts   - Akvedukts

Autorizēts lietotājs - Reģistrēts "Akvedukts" klients

Viesis - Nereģistrēts apmeklētājs