Meklēt


Meklēt


Jautājums un atbildes

Ēvalds

27 Aug 2015

Ūdens apgāde lauku mājai

(Ūdensapgāde)

Labdien, sirsnīgi pateicos par ieprēkšējo atbildi. Es gan internetā biju atradis vienu no Džuzepes Speroni sūkņu tipiem, bet laikam tā ražība, spiediens tādam attālumam būs trūcīgs, kāpēc es jau pašā sākumā neizvēlējos dziļurbuma sūkņus, divi iemesli- nezinot grunts sastāvu- paliek akas sausas [jo sūknim ir vibrācija] un otrs mazāk svarīgs - piesārņo aku, kad beidzas derīguma termiņš. Tāpēc es gribētu jautāt vēlreiz par grundfos sūkņiem, mani cena nebiedē, bet gribētos zināt kurš no modeļiem ir aisargāts pret sauso gājienu un pret pārkaršanu līdz 50 m spiedienam, paldies jau iepriekš.

Akvedukts

28 Aug 2015

Ūdens apgāde lauku mājai

Neviens no ūdens sūkņiem nav konstruēts darbināšanai bez ūdens; tam vispār zūd jēga. Par to, lai dziļurbuma sūknis visu laiku būtu zem ūdens un virszemes sūknim būtu netraucēta ūdens pieplūde, rūpējas sūkņa īpašnieks. Ja ir iespējami ūdens pieplūdes traucējumi, tad katram atsevišķam gadījumam pielieto attiecīgas papildus aizsardzības iekārtas pret tukšgaitu.
Apgalvojums, ka visi dziļurbuma sūkņi vibrē un piesārņo aku, ir stipri maldīgs. Vienīgais sūknis, kurš vibrē, ir vibrosūknis. Tas, ievietots akā, satricina visu ūdens tilpumu, paceļ no akas dibena smalko nogulšņu frakciju un kopā ar ūdeni padod tālāk. Vibrosūkni nekādā gadījumā nedrīkst ievietot dziļurbumā.
Jūsu vēlmēm varētu atbilst sūknis MQ 3-45 1,0kW 230V (96515415) Grundfos (kods: 110717; cena EUR 393,33).
Taču, vai šis sūknis būs piemērots konkrēti Jūsu gadījumam, to noteiks Jūsu uzaicinātie sūkņu uzstādīšanas speciālisti, veicot apskati uz vietas.

Turpini diskusiju

Atbildēt: Ēvalds

Datums: 27 Aug 2015

 

Ievadiet zemāk šeit redzamo kodu


Tēmas un atbildes no:

akvedukts   - Akvedukts

Autorizēts lietotājs - Reģistrēts "Akvedukts" klients

Viesis - Nereģistrēts apmeklētājs