Meklēt


Meklēt


Jautājums un atbildes

Māris

10 Feb 2016

par ūdensvada uzbūvi

(Ūdensapgāde)

Labdien!
Jautājums par ūdens vada izbūvi:
Urbums, kurā plānots Grundfos SQE 2-55 sūknis. Visa vadība novietota dzīvojamajā mājā. Pieslēgšanās pie urbuma ar adapteri.
Jautājums: vai ir korekti veidot dārza laistīšanas/siltumnīcas pieslēgumu ūdensvadam uzreiz pie pieša urbuma izmantojot kompresijas trejgabalu.
Paldies, jau iepriekš!

Akvedukts

11 Feb 2016

par ūdensvada uzbūvi

Nav atšķirības, vai ūdens sadale uz patērētājiem notiek no mājas vai tieši no urbuma, jo ūdens spiediens visos virzienos izplatās vienādi.
Ja par sadales punktu izvēlas tieši urbumu, tad ir jāņem vērā šī mezgla apkalpes pieejamība.
1) Parasti šādos gadījumos nepielieto adapteri, bet gan caurule tiek izlaista ārā uz augšu caur urbuma vāku. Virs vāka izveido sadalītājmezglu uz visiem patērētājiem - māja, pirts, kūts, garāža, siltumnīca, laistīšana. Apkārt tiek ierakts viens, vai divi grodi ar nosiltinātu vāku. Šis mezgls dažkārt sanāk diezgan sarežģīts ar vairākiem līkumiem, trīsgabaliem, krāniem.
Ja tiek pielietots adapteris, tad montāža ir sarežģītāka. Parasti pēc adaptera montāžas tranšeja ap urbumu tiek aizbērta līdz ar zemes līmeni. Urbuma caurules gals ir virs zemes. Tam virsū uzliek plastmasas vai metāla vāku, caur kuru izlaiž sūkņa motora barošanas elektrokabeli.
2) Ja sūkņa montāžu veic ar adapteri, tad sadales punkts jāveido horizontālajā cauruļvadā, kurš iet uz māju. Šajā gadījumā pielieto trīsgabalu un kapes ventīli cauruļvada uz laistīšanu noslēgšanai vai atvēršanai. Visa konstrukcija atrodas zem zemes. Priekšrocība ir tā, ka virs zemes viss ir līdzens - nav redzami nekādi lieli celtniecības veidojumi, kas var traucēt apkārtējai ainavai. Taču ir vesela rinda trūkumu:
- Stipri sarežģītas iespējamās sadales mezgla apskates vai remonta iespējas - viss jārok vaļā,
- sarežģīti izveidot sadali uz vairākiem patērētājiem.

Māris

11 Feb 2016

par ūdensvada uzbūvi

Paldies par izsmeļošo un ātro atbildi!

Māris

11 Feb 2016

par ūdensvada uzbūvi

Bet cik noprotu pēc instrukcijām, tad ja izvēlos sūkņa vadību Grundfos PM2, tad gan netiek rekomendēts veidot ūdens ņemšanas pieslēgumu pirms šīs iekārtas?
Paldies!

Akvedukts

12 Feb 2016

par ūdensvada uzbūvi

Ja ir izvēlēts Grundfos SQE sērijas sūknis (sūknis SQE 2-55 0,6kW 230V 96510151 Grundfos; kods: 112051; cena EUR 713,51), tad tas ir savietojams tikai ar oriģinālo vadības pulti CU301 (vadības ierīce CU301+8L hidrof. SQE 96524504; kods: 995073; cena EUR 577,97). Nekādu citu vadības ierīci šīs sērijas sūkņi “nesaprot”. Jautājumā pieminētā sūkņu vadības pults (automātika PM2 10A 96848740 Grundfos; kods: 995231; cena EUR 141,18) arī nav savietojama ar SQE sūkņiem. To var pielietot citu sūkņu ar ražīgumu līdz 120 l/min vadīšanai. Instrukcijā ir zīmējums, kurā skaidri parādīts, ka starp PM2 un sūkni nedrīkst būt nekādu ūdens ņemšanas pieslēgumu. Tāpat ir ļoti svarīgi, lai šī posma cauruļvadu savienojumi būtu hermētiski un nebūtu sūce. Ūdens sadali uz atsevišķiem patērētājiem var veikt tikai aiz PM2.

Mārtiņš

01 Sep 2018

par ūdensvada uzbūvi

Vai izbūvējot ūdensvadu ar Grundfos SQE 2-55 sūkni ir obligāti niepieciešams vadības bloks CU301.
Kāda ir nepieciešamā shēma tā palaišanai (relejs, hidrofors..)

Turpini diskusiju

Atbildēt: Māris

Datums: 10 Feb 2016

 

Ievadiet zemāk šeit redzamo kodu


Tēmas un atbildes no:

akvedukts   - Akvedukts

Autorizēts lietotājs - Reģistrēts "Akvedukts" klients

Viesis - Nereģistrēts apmeklētājs