Meklēt


Meklēt


Jautājums un atbildes

Raimo

06 Nov 2016

Gaiss ūdensapgādes sistēmā

(Ūdensapgāde)

Kungi!
Dziļurbums, sūknis ar hidroforu. Caurulē, kas nāk no dziļurbuma akas parādās gaiss. Ūdeni sūknē, bet ļoti vāji. Spiediens nepietiekams, lai sūknis izslēgtos. Caurule līdz sūknim uzpildīta, pretvārsts pirms sūkņa jauns, savienojumi veseli. Akā nav ūdens? Pievadcaurule pagalam? Ja caurulē ir caurums - vai gaiss nāks arī ja caurule mālainā zemē 1,5m?

Akvedukts

07 Nov 2016

Gaiss ūdensapgādes sistēmā

Pirmais veicamais solis, lai sakārtotu sistēmu - pretvāsts, kas atrodas pirms sūkņa, jāpārliek urbumā iesūces caurules sākumā.

xtc

21 Nov 2016

Gaiss ūdensapgādes sistēmā

ja sūknis neizslēdzas, tad sūknis jāved uz remontu un jāpārbauda uz stenda vai viņš uzkačā spiedienu un izslēdzas pie normāliem apstākļiem. iespējams esi netīšām "uzvārijis" sūkni, tapēc ka ūdens pazudis no sūkņa galvas un strādājis "pa tukšo".

sūknim ir jaizslēdzas arī pie ļoti ļoti mazas ūdens padeves. zinu jo ikdienā saskaros ar līdzīgām problēmām kā sūkņu meistars. ja pretvārsts būtu pie vainas, tad ūdens caur pretvārstu aiztecētu prom un hidroforā zustu spiediens un atkal sūknis ieslēgtos līdz uzpumpētu līdz izslēdzas un tad cikls sāktos no gala kamēr atkal aiztecētu prom ūdens.

ja nāk gaiss tad tas nozīmē to ka urbumā ievietotā caurule pārāk ātri izsūc ūdeni un pierauj klāt gaisu vai arī ūdens līmenis urbumā ir zemāks nekā sūkņa celšanas augstums. tādā gadījumā caurule urbumā jānovieto zemāk vai jaizvēlas sūknis ar lielāku celšanas spēju, vai sūknis jānovieto zemāk lai būtu tuvāk ūdens līmenim.

Tev vajadzētu darīt sekojošo ar izslēgšanas metodi:

1. - pārbaudi ūdens līmeni urbumā
2. - salīdzini ar sūkņa celšanas augstumu.
3. - aizved uz remontu (stendu sūkni)
4. - pasauc meistaru lai iztīra urbumu un atjauno ūdens plūsmu.




Igors Čatlakšs

28 Nov 2016

Gaiss ūdensapgādes sistēmā

Dodu 700%, ka problēma ir sūcvadā un 30%, ka sūknis jau bojāts sakarā ar iepriekšējo strādāšanu bez ūdens vai ar lielu gaisa daudzumu.

Turpini diskusiju

Atbildēt: Raimo

Datums: 06 Nov 2016

 

Ievadiet zemāk šeit redzamo kodu


Tēmas un atbildes no:

akvedukts   - Akvedukts

Autorizēts lietotājs - Reģistrēts "Akvedukts" klients

Viesis - Nereģistrēts apmeklētājs