Meklēt


Meklēt


Jautājums un atbildes

Atis

18 Mar 2017

Problēmas ar ūdens sūkni

(Ūdensapgāde)

Sūknis Nocchi NewJet 60/50(71) ar 50l hidroforu. Iegādāts 2 gadus atpakaļ. Nesen pamanījām, ka pamazām samazinās sūkņa ieslēgšanās/izslēgšanās cikla ilgums līdz dažas dienas atpakaļ tas ir vien 4-5 sekundes. Pie ieslēgšanās/ izslēgšanās spiediena rādījumi itkā atbilstoši - 1bar un 3bar, bet spiediens nokrīt ļoti ātri. No hidrofora un sūkņa nekur nekādas ūdens noplūdes nav.

Akvedukts

21 Mar 2017

Problēmas ar ūdens sūkni

Visas pazīmes rāda, ka spiedkatlā nav gaisa pretspiediena. Tā kā ūdens nav saspiežams, tad pie mazākās ūdens plūsmas notiek iedarbība uz spiediena slēdža membrānu, kura nevajadzīgi “rausta” slēdža kontaktus. Ilgstoši darbinot sūkni šādā avārijas režīmā, notiek spiediena releja kontaktu apdegšana, un galu galā nodeg arī motora tinumi. Lai novērstu šo avārijas režīmu, nepieciešams atjaunot gaisa pretspiedienu spiedkatlā. Lai sūknis netraucēti varētu uzsākt darbu, gaisa spiedienam spiedkatlā jābūt ap 1,5 bāriem. Lai optimāli tiktu izmantots spiedkatla tilpums, gaisa spiedienam spiedkatlā jābūt par 0,2 bāriem mazākam, nekā sūkņa ieslēgšanās spiedienam.
Gaisa pretspiediens spiedkatlā jāpārbauda vismaz reizi pusgadā.

Aivis

12 Feb 2021

Problēmas ar ūdens sūkni

Suknis strādā bet raustās.

Akvedukts

12 Feb 2021

Problēmas ar ūdens sūkni

Ja sūknis darbības laikā strauji ieslēdzas/izslēdzas (raustās), tad iemesls tam var būt gan šajā diskusijā aprakstītā pretspiediena problēma, gan spiediena releja bojājums. Vispirms vajadzētu pārbaudīt, vai viss ir kārtībā ar pretspiedienu spiedkatlā. Ja pretspiediens ir atbilstošs nepieciešamajam, jāmaina spiediena relejs.

Akvedukts

03 Dec 2021

Problēmas ar ūdens sūkni

Turpini diskusiju

Atbildēt: Atis

Datums: 18 Mar 2017

 

Ievadiet zemāk šeit redzamo kodu


Tēmas un atbildes no:

akvedukts   - Akvedukts

Autorizēts lietotājs - Reģistrēts "Akvedukts" klients

Viesis - Nereģistrēts apmeklētājs