Meklēt


Meklēt


Jautājums un atbildes

Agris

01 Aug 2019

Apkures sistēmas izbūve

(Apkure)

Labdien!
Esmu iecerējis izveidot sekojošu apkures sistēmu vidēji siltinātai 2 stāvu mājai ar platību 120 kv. m. 1. stāvā un ap 80 kv. m. 2.stāvā. 2.stāvs pagaidām netiek apdzīvots. Katls iecerēts malkas metāla 60kw, akumulācijas tvertne 3000 litri. Radiatorus domāts salikt 2reizes jaudīgākus, kā nepieciešams, lai sistēmā varētu samazināt siltumnesēju temperatūru līdz 45 grādiem. Viss iecerēts, lai retāk būtu jākurina un sistēmā kalpotu ilgāk.
Saprotu ka ar granulām būtu pie katla jāiet vēl retāk, tomēr pagaidām vēlos palikt pie kalkas apkures.
Jautājums. Vai pie mūsu ziemām ar temperatūru ap - 5 grādi varēšu katlu kurināt reizi 2-3 dienās ja apkurināmā platība pagaidām paliek 120kv.m.?

Akvedukts

02 Aug 2019

Apkures sistēmas izbūve

Pieņemsim:
- jūsu māja ir sasildīta līdz nepieciešamiem 20*C un vidējā diennakts ārgaisa temperatūra tuvākajās dienās prognozēta ap -5*C;
- ūdens akumulācijas tvertnē jau ir atdzisis līdz 25*C un Jūs nolemjat iekurināt katlu ar labu cietkoksnes malku, kurai mitruma daudzums nepārsniedz 20%.
Lai sasildītu 3000l akumulācijas tvertni līdz 85*C Jūsu katlam vajadzēs izstrādāt pie 209 kW/st.
Tādu darba apjomu Jūsu katls mūs spējīgs paveikt par nepilnam četrām stundām.
Ņemot vērā, ka jums ir “vidēji siltināta” māja, pieņemam kā pie ārgaisa temperatūras -5*C un telpas temperatūras 20*C mājā uz 120m2 apkurināmu telpas platību siltumzudumi būs 6.5 kW stundā. Sanāk ka uzražotā siltuma jums pietiks uz 32 stundām, vai uz vienu dienu un astoņām stundām.

Atbilde uz Jūsu jautājumu: operējot ar iesniegtiem apkures sistēmas parametriem, jums neizdosies kurināt katlu reizi 2-3 dienās.

Turpini diskusiju

Atbildēt: Agris

Datums: 01 Aug 2019

 

Ievadiet zemāk šeit redzamo kodu


Tēmas un atbildes no:

akvedukts   - Akvedukts

Autorizēts lietotājs - Reģistrēts "Akvedukts" klients

Viesis - Nereģistrēts apmeklētājs