Meklēt


Meklēt


Jautājums un atbildes

Jānis

23 Nov 2020

Gumijas čaula sūkņa bundulim

(Ūdensapgāde)

Sveiki! Aizvien vairāk zūd spiediens sūknim. Zem tā ir 80L bundulis (viss pirkts pie Jums kādus 5-6 gadus atpakaļ). Cik saprotu, tad vajadzētu mainīt gumijas čaulu, kas ir iekšā bundulim jeb kā to sauc pareizi? Cik tā maksā?
Kas jāņem vērā, to mainot? Vai ir dabūjama kāda instrukcija?

Akvedukts

23 Nov 2020

Gumijas čaula sūkņa bundulim

Membrāna nevar būt iemesls sūkņa spiediena kritumam. Taču pilnai pārliecībai var veikt arī membrānas un pretspiediena pārbaudi - vispirms jāatrod ventilis spiedtvertnes sānā, tas parasti ir zem skrūvējama plastmasas vāciņa. Ja piespiežot ventili, no tā neplūst ārā gaiss, tad spiedtvertnē tas ir jāiepumpē. Ja nospiežot ventili, no tā nenāk gaiss un tek ārā ūdens, tad ir plīsusi membrāna, un tā ir jānomaina. Plašāka instrukcija spiedtvertņu ekspluatācijai šeit: https://www.akvedukts.lv/userfiles/files/Instrukcijas/spiedkatli_pdf.pdf membrānas cena redzama E-noliktavas sadaļā: Spiedtvertnes, tvertnes / Spiedtvertnes
Spiediena pakāpeniska zuduma iemesls drīzāk jāmeklē sūkņa darba kamerā (lāpstiņrata nodilums vai aizsērējums), vai arī sūkņa uzsūkšanas līnijā (pretestības palielinājums). Palielinoties pretestībai uzsūkšanas līnijā, samazinās spiediens spiedvadā. Iemesli var būt dažādi – uzsūkšanas līnijas caurules šķērsgriezuma samazinājums, aizsērējis uzsūkšanas siets akā, pretvārsta darbības pasliktināšanās, ūdens līmeņa pazemināšanās akā. Tie visi ir pakāpeniski procesi un var būt iemesls, kādēļ pakāpeniski pazeminās sūkņa spiediens.

Jānis

23 Nov 2020

Gumijas čaula sūkņa bundulim

Paldies par info.
Ik pa laikam jau piepumpējam gaisu spiedtvertnē, jo citādi bieži slēdzas iekšā sūknis. Ūdens no tvertnes netek, tātad sanāk, ka membrāna ir vesela un to nav jāmaina, ja?
Nav tā, ka pavisam spiediens nokrītas, bet reizi pāris nedēļās jāpiepumpē.
Meklēsim vainu tur, kur norādījāt.

Akvedukts

23 Nov 2020

Gumijas čaula sūkņa bundulim

Ja gaiss zūd, bet ūdens netek, tad varētu būt problēma ar ventili. Varbūt ir radusies kāda mikroplaisa spiedkatlā, kas mēdz notikt, ja rodas rūsa mitru telpu dēļ. Bet kā rakstījām, spiedienu tas neietekmē, tikai sūkņa ieslēgšanās / izslēgšanās biežumu.

Jānis

23 Nov 2020

Gumijas čaula sūkņa bundulim

Ventilis nelaiž garām gaisu, to jau pārbaudījām.
Varbūt neprecīzi uzrakstīju pirms tam, bet sūknis strādājot uzdzen spiedienu tāpat kā vienmēr, bet ir tikai tā, ka tecinot ūdeni pa krānu, tas ātri nokrīt un sūknis slēdzas atkal iekšā, kā arī tas ātrāk uzdzen spiedienu. Ja sākumā tas strādāja vismaz minūti, līdz izslēdzās, tad tagad pusminūti un biežāk slēdzas iekšā.

Akvedukts

23 Nov 2020

Gumijas čaula sūkņa bundulim

Tas gan ir pavisam cits stāsts. Šādā situācijā pilnīgi noteikti pie vainas ir spiedtvertne. Vajadzētu veikt pilnu pārbaudi:
-atvienojiet sūkni no elektrības
-atveriet krānus, lai sistēmā nokrīt spiediens (tikai šādā gadījumā iegūsiet datus par pretspiedienu spiedtvertnē)
-izmēriet spiedienu spiedtvertnē, tam jābūt par 0.2bar zemākam nekā iestatītais ieslēgšanās spiediens (precīzāk pretspiediens = 0.9 x ieslēgšanās spiediens)
-mainiet iestatījumus, ja spiediens ir par lielu vai par mazu
Ja spiedtvertnē pretspiediens mainās salīdzinoši ātri, meklējiet iemeslus. Ja pa ventili nāk ūdens - caura membrāna. Ja ūdens nenāk, tad vairāki vainas varianti - bojāts ventilis, caura tvertne, nav hermētisks spiedkatla atloka savienojums.

Anydo

09 Dec 2020

Gumijas čaula sūkņa bundulim

Sveiks

Akvedukts

08 Jun 2021

Gumijas čaula sūkņa bundulim

Viss par spiedtvertnēm un to apkalpošanu:
https://www.akvedukts.lv/lv/informacija/spiedtvertne-hidrofors

Turpini diskusiju

Atbildēt: Jānis

Datums: 23 Nov 2020

 

Ievadiet zemāk šeit redzamo kodu


Tēmas un atbildes no:

akvedukts   - Akvedukts

Autorizēts lietotājs - Reģistrēts "Akvedukts" klients

Viesis - Nereģistrēts apmeklētājs