Meklēt


Meklēt


Jautājums un atbildes

Pēteris

11 Jan 2021

Siltās grīdas.

(Apkure)

Labdien,
Interesē šādi jautājumi. Plānoju uzstādīt jaunbūvei siltās grīdas, projekts diemžēl nav un nebūs. Gribu caurules savilkt pats, lai nedaudz ietaupītu uz izmaksām. Plānoju caurules likt ar 150mm soli dzīvojamās telpās (100m no ārsienas) - 100mm sanmezglos. Jautājumi ir samērā vienkārši:
1) Vai šāds izvietojums cauruļu solim būt loģisks?
2)Cik ir maksimālie cilpu garumi caurulēm ar d 16mm un d20mm?
3)Cik konkrētas caurules var likt uz viena kolektora?
4)Ja ir vairāki kolektori, tad katram no tiem ir nepieciešams savs cirkulācija sūknis?
5) Papildus ir plānots arī kamīns ar siltumakumulāciju. Vai ir iespējams arī kamīnu pieslēgt pie kopējās apkures sistēmas? Vai tomēr nav jēgas?
Apkure - Gaiss- Ūdens siltumsūknis. (ap 6kW telpām līdz 150m2). Kolektoru izvietošanai nav daudz variantu pa māju. Mājas platība 121m2 pirmajā stāvā (10m2 nav jāapkurina) un 63 mansardā. Otrajā stāvā 33 ir tikai nodalīti. Pārējie 30 ir savienots ar augstajiem griestiem no pirmā stāva. Mājas aprēķinātie projektētie siltuma zudumi 58kWh/m2.

Akvedukts

18 Jan 2021

Siltās grīdas.

Tehniski precīzas atbildes sagatavošanai būtu nepieciešams veikt visu ietekmējošo faktoru izpēti un siltumtehniskos aprēķinus. Tas ir projektētāja uzdevums, tādēļ atbildi uz šo jautājumu kopumu sniegt nevarēsim.
Veicot apkures sistēmas izveidi bez detalizētiem siltumtehniskiem aprēķiniem un realizācijas norādēm, pastāv risks, ka sistēma nestrādās pareizi un sabalansēti. Kļūdu labojumi var radīt izmaksas, kas pārsniegs projektētāja honorāru. Iesakām izmantot projektētāja pakalpojumu.

Turpini diskusiju

Atbildēt: Pēteris

Datums: 11 Jan 2021

 

Ievadiet zemāk šeit redzamo kodu


Tēmas un atbildes no:

akvedukts   - Akvedukts

Autorizēts lietotājs - Reģistrēts "Akvedukts" klients

Viesis - Nereģistrēts apmeklētājs