Meklēt


Meklēt


Jautājums un atbildes

Juris

11 Feb 2021

Siltuma akumulators

(Apkure)

Labdien, sakiet lūdzu vai, lai regulētu temperatūru radiatoros, siltuma akumulatora patēriņa pusē, var izmantot četrceļu maisītājvārstu, pievienotu ar pašcirkulācijas loku?

Akvedukts

12 Feb 2021

Siltuma akumulators

Regulēt temperatūru siltumnesējam, kas padota radiatoru lokā, izdosies tikai sistēmās ar piespiedu cirkulāciju.
Tas nozīmē, ka radiatoru loka atpakaļgaitā vajadzēs ievietot cirkulācijas sūkni (piemēram HZP 25-60 T.I.P.) un dubļu filtru (gružu filtru) cirkulācijas sūkņa aizsardzībai. Turpgaitā padotā siltumnesēja temperatūras regulēšanai jāievieto trīs-ceļu vai četru-ceļu rotācijas vārstu (piemēram VRG131 1" ESBE). Vēlams vārstu aprīkot arī ar motorizētu turpgaitas temperatūras regulatoru ar telpas temperatūras devēju/vadības paneli (piemēram CRB111 ESBE). Tāds risinājums dos iespēju maksimāli efektīvi izmantot akumulācijas tvertnē uzkrāto siltumu, lieki nepārsildot telpas.

Juris

12 Feb 2021

Siltuma akumulators

Starp trīs un četru-ceļu vārstiem ir atšķirība ka četru-ceļu vārststs izejā no siltuma akumulatora sadala to divos lokos: mazajā un radiatoru , vai mazajā lokā cirkulācija var notikt ar pašteci.

Akvedukts

12 Feb 2021

Siltuma akumulators

Jūsu gadījumā, kad siltums uz radiatoriem padots no akumulācijas tvertnes, labāk izmantot trīs-ceļu vārstu.
Četru ceļu vārstus jāizmanto tad, kad ir obligāta prasība nodrošināt siltumnesēja apmaiņu arī pirms apkures loka kur tas ir uzstādīts, piemēram, apkures sistēmās kur apkures katlā jānodrošina minimālu (pat pašteces) siltumnesēja cirkulāciju.

Turpini diskusiju

Atbildēt: Juris

Datums: 11 Feb 2021

 

Ievadiet zemāk šeit redzamo kodu


Tēmas un atbildes no:

akvedukts   - Akvedukts

Autorizēts lietotājs - Reģistrēts "Akvedukts" klients

Viesis - Nereģistrēts apmeklētājs