Meklēt


Meklēt


Jautājums un atbildes

Jānis

12 Apr 2021

Dziļurbums kopā ar kaimiņu

(Ūdensapgāde)

Kāds būtu labākais tehniskais risinājums, lai varētu kopīgi ar kaimiņu izmantot dziļurbumu un katram būtu individuāla ūdens padeve ar individuālu elektrības patēriņu? Dziļurbuma dziļums 100 metri. Jānis

Akvedukts

12 Apr 2021

Dziļurbums kopā ar kaimiņu

Ja ūdens līmenis un debits ļauj uzstādīt divus sūkņus ārpus urbuma, tad tas varētu būt risinājums (ūdens līmenis, ņemot ūdeni no abām saimniecībām, nedrīkst nokrist zemāk par 8m). Vienā urbumā var uzstādīt vienu dziļurbuma sūkni. Šādā gadījumā katrā ēkā var uzstādīt ūdens skaitītāju un sūkņa barošanas līnijai atsevišķu elektrības patēriņa uzskaiti.

Jānis

12 Apr 2021

Dziļurbums kopā ar kaimiņu

Abas mājsaimniecības un dziļurbums atrodas vienā zemes līmenī 0,5 robežās, abas saimniecības no urbuma atrodas apmēram 15 metri. Vai varat lūdzu detalizētāk paskaidrot, kā tehniski risināt, ja dziļurbumā var būt viens sūknis, bet kā nodrošināt šī viena sūkņa neatkarīgu elektrodarbību?

Akvedukts

12 Apr 2021

Dziļurbums kopā ar kaimiņu

Vienam sūknim būs tikai viena barošanas līnija. Šai līnijai uzstāda elektrības patēriņa uzskaiti (atsevišķi no ēkas patēriņa uzskaites, lai zinātu, cik tieši patērē sūknis). Katrā saimniecībā uzstāda ūdens skaitītāju. Pēc ūdens skaitītāja patēriņa abās saimniecības proporcionāli aprēķina elektroenerģijas patēriņu un veic savstarpēju norēķinu.

Turpini diskusiju

Atbildēt: Jānis

Datums: 12 Apr 2021

 

Ievadiet zemāk šeit redzamo kodu


Tēmas un atbildes no:

akvedukts   - Akvedukts

Autorizēts lietotājs - Reģistrēts "Akvedukts" klients

Viesis - Nereģistrēts apmeklētājs