Meklēt


Meklēt


Jautājums un atbildes

Aleksandrs

04 Jun 2021

Grundfos MQ 3-35 sūknis

(Ūdensapgāde)

Labdien! Izmnatoju minēto ūdensūkni, ierīkots privātmājas katlutelpā. It kā nav pārāk skaļš, bet tomēr kad strādā var ļoti labi dzirdēt pa visu māju. Vai ir kādas opcijas samazināt trokšņa līmeni? Paldies

Akvedukts

04 Jun 2021

Grundfos MQ 3-35 sūknis

Jebkura ūdens sūkņa darbības skaņa ir lielāka, ja sūknis ar ūdensapgādes caurulēm savienots, neizmantojot lokanos savienojumus (antivibrācijas šļūtenes) ar atbilstošu izmēru. Arī sūkņa izvietošana uz bieza gumijas paklāja nedaudz samazinās darbības troksni, kas var būt dzirdams ēkā.
Sūkņa modeļiem Grundfos MQ 3 ir iespējams veikt papildu skaņas izolāciju, jo sūknis dzesējas nevis ar gaisu, kā tas ir lielākajā daļā gadījumu, bet ar to pašu ūdeni, kas tiek pārsūknēts. Tādēļ sūkni droši drīkst ievietot skaņu izolējošā kastē, vai apvalkā, ko pašu spēkiem var izgatavot no akmens vates plāksnes, putuplasta, vai līdzīgiem skaņu izolējošiem materiāliem. Jāatceras, ka lielāku skaņu šim sūknim rada hidrauliskā daļa (ūdens kustība sūkņa darba kamerā), nevis motors, tādēļ uzmanība jāpievērš tieši hidrauliskās daļas skaņas izolācijai.
Sūkņiem, kuru dzesēšana balstīta uz gaisa plūsmu, šāda papildus skaņas izolācija var radīt dzesēšanas problēmas, tādēļ noteikti jādomā par pietiekamu gaisa pieplūdes un noplūdes nodrošinājumu.

Turpini diskusiju

Atbildēt: Aleksandrs

Datums: 04 Jun 2021

 

Ievadiet zemāk šeit redzamo kodu


Tēmas un atbildes no:

akvedukts   - Akvedukts

Autorizēts lietotājs - Reģistrēts "Akvedukts" klients

Viesis - Nereģistrēts apmeklētājs