Meklēt


Meklēt


Jautājums un atbildes

Ēvalds

21 Nov 2021

Ūdens sūkņa patstāvīga ieslēgšanās, grauzēju problēma

(Ūdensapgāde)

Ierīkoju ūdens apgādi privātmājai - aka apm. 20m attālumā. Pirmo sūkni ierīkoju kādus 15 gadus atpakaļ - kad sūknis atrodas mājā [Sūknis MQ 3-45 1,0kW 230V (96515415) Grundfos], bet 2 gadus atpakaļ ierīkoju otru sūkni akā SQE grundfos ar CU 301 automātisko regulātoru., kad sūknis atrodas akā. Tam sūknim, kas atrodas mājā problēmu vispēr nekādu, jāsaka, ka pieslēdzu elektrībai tikai tad, kad rezervuārs jāpiepilda, bet otram sūknim, kas regulē ūdens padevi bialoģiskai attīrīšanas iek. Radās bieža sūkņa ieslēgšanās, Domāju, ka jāsamazina vadības ierīces CU301 mērāmais attālums, jo pretvārsts ar sietiņu atradās tieši akā aiz sūkņa, nolēmu ielikt otru pretvārstu ar klapīti [Rastelli] tieši aiz hidrofora- sanāca 30cm attālumā no spiediena sensora, viss strādāja uz " OK", bet tad sāku dzirdēt ūdens šņākšanu zem grīdas, izrādījās žurkas iegrauzušas PE cauruli, tur izrādās problēma spiediena zudumiem. Tagad jautājums Jums- kā salīmēt vai kā nomainīt PE posmu 30cmm garu?

Akvedukts

21 Nov 2021

Ūdens sūkņa patstāvīga ieslēgšanās, grauzēju problēma

Ja iespējama esošās caurules neliela radiāla kustība (pārgrieztas caurules galus var atbīdīt vienu no otra tālāk un tad pievilkt klāt), tad caurules posmu var nomainīt, izmantojot kompresijas uzmavas. Misiņa uzmava būs kompaktāka (227025), PP uzmavas (400125) lētākas (piemēri 25mm caurulei).
PE caurules grauzēji grauž tikai tad, ja tās traucē piekļuvi barībai, vai tās sienas apdraud grauzēja izdzīvošanu, tādēļ tas ir ļoti rets gadījums.

Turpini diskusiju

Atbildēt: Ēvalds

Datums: 21 Nov 2021

 

Ievadiet zemāk šeit redzamo kodu


Tēmas un atbildes no:

akvedukts   - Akvedukts

Autorizēts lietotājs - Reģistrēts "Akvedukts" klients

Viesis - Nereģistrēts apmeklētājs