Meklēt


Meklēt


Jautājums un atbildes

Mārtiņš

28 Feb 2022

Maģija ar skaitītāju

(Ūdensapgāde)

Sveiki, meklēju ārēju padomu, jo pats vairs neredzu loģiku.
Situācija - dzīvoklis, pilns vannasistabas/tualetes remonts, jaunas ūdens caurules (pp), pilsētas ūdens caur skaitītāju. Diennakts laikā aukstā ūdens skaitītājs uzrāda, ka kaut kur it kā pazūd sākot no ~300ml līdz pat 5l ūdens. Visās izejās jebkādi maisītāji/patērētāji ir noņemti, palikušas burtiski plikas trubas, turklāt viss ir sauss, noplūdes nekur nav. Ja aizgriež krānu pirms skaitītāja vai uzreiz pēc skaitītāja, tad skaitītājs stāv uz vietas, kas it kā pēc loģikas vainu noveļ uz caurulēm, bet, kā jau norādīju iepriekš - caurules un savienojumi ir sausi...

Šobrīd vienīgais, ko varu iedomāties, varētu būt saistīts ar spiedieniem un skaitītāja pretvārstu - ja daudzdzīvokļu ēkas ūdensapgādē uz brīdi nokrīt spiediens un skaitītājam nav/nenostrādā pretvārsts, tad no trubām ļoti nelielā daudzumā spiedienam krītot varētu tikt izvilkts ūdens un pēc tam, spiedienam atkal parādoties, sastumts atpakaļ, līdz ar to viss ir noslēgts, skaitītājs griežas, bet noplūdes nav.

Varbūt kāds zinošāks spēs kaut ko ieteikt, varbūt es te tikko kaut ko samurgoju, man pašam vairs nav citu minējumu...

Akvedukts

28 Feb 2022

Maģija ar skaitītāju

Iemesls cauruļvados, taču patieso iemeslu nosaukt nevarēsim. Iespējamā noplūdes vieta - mezgli, kur ūdensvads "sastopas" ar kanalizāciju, piemēram WC mezgls. Jūsu aprakstītā spiediena izmaiņu situācija ir iespējama tikai teorētiski, ja aiz ūdens skaitītāja ir kāds amortizējošs elements - spiedtvertne, vai līdzīgs aprīkojums un nedarbojas pretvārsts. Pastāv teorētiska iespēja, ka nepietiekama piegādātā ūdens apjoma dēļ un, ja problēma ir ēkas augšējā stāvā, veidojas negatīva plūsma, jo patēriņš zemākajos stāvos lielāks nekā padotā ūdens apjoms uz ēku. Taču tāda situācija varētu būt ārkārtas gadījumos, nevis ikdienas parādība.

Turpini diskusiju

Atbildēt: Mārtiņš

Datums: 28 Feb 2022

 

Ievadiet zemāk šeit redzamo kodu


Tēmas un atbildes no:

akvedukts   - Akvedukts

Autorizēts lietotājs - Reģistrēts "Akvedukts" klients

Viesis - Nereģistrēts apmeklētājs