Meklēt


Meklēt


Jautājums un atbildes

Sandris

20 Sep 2022

SCALA2

(Ūdensapgāde)

Ir ūdens spice 7,5m dziļa. Ūdens spogulis ~ 1,7m. Horizontāls ūdensvads līdz sūknim ~8m. Sūkni gribu likt mājā. Vai šim gadījumam ir piemērots SCALA2 sūknis. Pēc sūkņa būs 1 filtra kolona. Ja nav, kādu klusu sūkni ieteiksiet?

Akvedukts

21 Sep 2022

SCALA2

Filtra akas (spices) svarīgākais parametrs ir debits - ūdens daudzums, kas tiek padots, ūdens līmenim akā nepazeminoties zem noteiktas atzīmes. Attālums līdz ēkai un citi parametri (cauruļvada diametrs, sūkņa atrašanās augstums virs ūdens līmeņa) arī ir svarīgi, taču parasti problēma ir nepietiekošs ūdens daudzums, ko spēj nodrošināt filtra aka (spice).
Sūkni SCALA2 drīkst izmantot šādā situācijā, taču tāpat kā attiecībā uz jebkuru citu izvēlēto sūkni, jāseko, lai netiktu ņemts lielāks ūdens daudzums, nekā spēj nodrošināt filtra aka. Pretējā gadījumā sūknī veidosies kavitācija, kas radīs sūkņa un, iespējams, sistēmas bojājumus,
Akvedukts sortimentā pieejami šādi "klusie sūkņi":
https://www.akvedukts.lv/lv/prece/udens-suknis-scala2-345-p1-0.6kw-98562862-grundfos
https://www.akvedukts.lv/lv/prece/suknis-isar-boost5-e-3-4243583-wilo
https://www.akvedukts.lv/lv/prece/daudzpakapju-udens-suknis-meta-calpeda

Sandris

21 Sep 2022

SCALA2

Paldies!
Kā pareizi noteikt spices debitu?

Akvedukts

21 Sep 2022

SCALA2

Ja urbtā akā (dziļurbumā) var tiešā veidā izmērīt ūdens līmeņa kritumu ūdens sūknēšanas laikā, tad filtra akas (spices) debitu izmērīt var tikai ar manovakuummetru, ko uzstāda testa sūkņa uzsūkšanas tuvumā. Ieslēdz sūkni un pakāpeniski palielina tā ražīgumu, vienlaikus vērojot, lai vakuums nepārsniegtu pieļaujamo sūkņa uzsūkšanas augstumu (ja 6m, tad -0.6bar, ja 8m, tad -0.8bar). Ja vakuums strauji palielinās, nepieciešams samazināt sūkņa ražīgumu līdz brīdim, kad pie nemainīgas plūsmas nenotiek arī vakuuma rādījuma izmaiņas. Sasniegtā plūsma arī būs akas debits. Ja ekspluatācijas laikā akas debits tiek pārsniegts, rodas kavitācijas riski, kas samazinās sūkņa kalpošanas laiku, vai pat pilnībā sabojās sūkni.
Jāņem vērā, ka filtra akas (spices) uzņem gruntsūdeni, tādēļ mērījumus ietekmē gruntsūdens līmenis un tā izmaiņas laikā. Manovakuummetru uz uzsūkšanas līnijas var atstāt visu ekspluatācijas laiku un pēc tā sekot, vai nenotiek izmaiņas ar uzsūkšanas augstumu.

Rihards

03 Jun 2023

SCALA2

Labdien,

Vai manovakuumetru var uzstādīt pirms sūkņa, kurš atrodas ēkā apmēram 25m no spices? Spices dziļums 4-5m.
Ir līdzīga problēma ar DAB easymini sūkni - redzu ka ūdens daudzums mainās robežās no 0-27l/min.
Esmu mēģinājis ierobežot sūkņa jaudu, gan samazinājis darba spiedienu. Spices urbēji apgalvo, ka spice ir OK.
Iepriekš bija uzstādīts Scala2, bet stājās ar dry pump vairàkas reizes dienā.

Akvedukts

05 Jun 2023

SCALA2

Manovakuummetru uzstāda vietā, kur vēlaties veikt mērījumu. Ja ir vēlme pārbaudīt vakuuma vērtību pirms sūkņa, tad uzstāda pirms sūkņa.

Turpini diskusiju

Atbildēt: Sandris

Datums: 20 Sep 2022

 

Ievadiet zemāk šeit redzamo kodu


Tēmas un atbildes no:

akvedukts   - Akvedukts

Autorizēts lietotājs - Reģistrēts "Akvedukts" klients

Viesis - Nereģistrēts apmeklētājs